Home Nieuws ‘Beginnersfouten’ FC Groningen duo zorgt voor flinke impasse inzake transfer Doan

‘Beginnersfouten’ FC Groningen duo zorgt voor flinke impasse inzake transfer Doan

156
0

De transfer van Doan naar PSV begeeft zich inmiddels in een behoorlijke impasse. 

Zo meldt Voetbal International donderdagavond. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus en algemeen directeur Wouter Gudde zijn beiden dit seizoen aan de klus bij FC Groningen begonnen maar lijken nu al een behoorlijke flater te slaan die het beste te typeren valt als een beginnersfout.

De heren Fledderus en Gudde willen, ergens ook begrijpelijk, meteen een stempel drukken en indruk maken als kersvers aangesteld verantwoordelijk directieduo.

In dat kader denken de beide heren de transfersom voor Ritsu Doan op een belachelijk hoog bedrag van ruim 14 miljoen euro plus percentage bij doorverkoop te kunnen stellen. Het nog onervaren duo moet oppassen dat de onderhandelingen rond Ritsu Doan straks niet alleen maar verliezers gaat opleveren.

Volgens Dagblad van het Noorden moet Fledderus ervoor waken dat hij ‘zijn hand niet overspeelt’ in de onderhandelingen met PSV.

Groningen legde Doan in de zomer van 2018 voor ongeveer twee miljoen euro vast. CSKA Moskou en Shakhtar Donetsk toonden niet veel later interesse en hadden acht tot negen miljoen euro over voor de aanvaller. ‘In Brabant zijn ze bereid ver te gaan, maar ze kennen ook de prijzen van andere binnenlandse transfers. Er zijn er niet veel waar meer dan tien miljoen euro mee is gemoeid’, schrijft de krant uit Groningen.

Het Dagblad van het Noorden lijkt begrip te hebben voor het standpunt van PSV en de inmiddels ontevreden Doan. ‘Een ander niet te onderschatten aspect is hoe Doan reageert als ook deze transfer niet van de grond komt. De Japanner heeft overduidelijk zijn zinnen gezet op PSV, ziet het als een ideale stap omhoog en is er gevoelsmatig aan toe. Het laatste waar hij op zit te wachten is weer zo’n teleurstelling als vorige zomer, toen hij al graag richting Rusland wilde’, schrijft het noordelijk medium over de vastgelopen transfer.

‘FC Groningen heeft niets aan een supertalent dat straks niet meer wil. Dat zal ook de toekomstige waarde van Doan geen goed doen. Fledderus moet ervoor waken dat hij zijn hand niet overspeelt met het gevaar dat deze onderhandelingen straks alleen maar verliezers opleveren.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here