Home Nieuws Bayern-fans begrijpen clubleiding niet en balen massaal van transfer Malik Tillman naar...

Bayern-fans begrijpen clubleiding niet en balen massaal van transfer Malik Tillman naar PSV

7638
0

Malik Tillman is tot en met de zomer van 2028 speler van PSV. Die overeenkomst kwam afgelopen week tot stand en mag als eerste grote zomerse inkomende toptransfer worden gezien.

PSV kreeg het zogenaamd almachtige FC Bayern Munchen op de knieen in de onderhandelingen over de Amerikaanse topspeler Tillman. Want dat PSV een gigantische slag heeft geslagen is inmiddels wel duidelijk. Malik Tillman kan de komende jaren zomaar eens een Europese topspeler worden gezien het aanwezige potentieel. Dat Peter Bosz veel vertrouwen in de aanvaller heeft werd ook in de kampioenswedstrijd tegen Sparta wel duidelijk. Bosz bedeelde de Amerikaan dan ook een basisplaats toe in de kampioenswedstrijd.

PSV huurde Tillman met een optie tot koop en meldt vrijdagmiddag dat de aanvaller in Eindhoven blijft en een contract tekent tot de zomer van 2028. ‘Malik heeft dit seizoen zijn waarde meer dan bewezen. Het is een fantastische voetballer met ontzettend veel kwaliteiten. Daarnaast heeft hij ook nog eens een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, als voetballer en als mens. Ik ben erg blij dat hij nog lang voor PSV speelt’, aldus technisch directeur Earnest Stewart via de PSV-kanalen.

‘Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf’, aldus Tillman zelf. ‘Het eerste seizoen is geweldig geweest en ik hoop dat we de komende jaren nog veel prijzen gaan pakken. Dat geeft me het vertrouwen dat ik hier op de juiste plek ben en dat ik me hier kan ontwikkelen tot een nog betere voetballer.’

Ook trainer Peter Bosz is blij met het aanblijven van Tillman. ‘Ik ben ontzettend blij dat hij blijft. Hij is pas 21 jaar oud, maar heeft dit jaar al zoveel stappen gezet in zijn ontwikkeling. Dat is mooi om te zien en ik ben benieuwd hoe hij zich gaat doorontwikkelen’, aldus de trainer over zijn pupil. In München is men echter juist niet te spreken over de uitgaande transfer van Malik Tillman. De aanhang van de Duitse club reageerde zelfs verbolgen op de officiele bekendmaking van de Beierse club.

Een goede dag na de exit van FC Bayern München uit de Champions League bleek het gemoed van alles en iedereen bij FC Bayern überhaupt niet heel positief te zijn maar de bekendmaking van de definitieve uitgaande transfer van Malik Tillman naar PSV deed de meeste Bayern-fans geen goed. De fans begrijpen niet waarom de clubleiding van FC Bayern München de aanvaller heeft verkocht. Vrijwel alle reacties op de berichtgevingen waren negatief te noemen. De Bayern-fans begrijpen dan ook niets van de uitgaande transfer naar PSV, dat in hun ogen een topvoetballer onder contract krijgt. Vele Bayern-fans halen massaal uit naar de clubleiding van hun favoriete club en wensen Malik Tillman tegelijkertijd veel succes in Eindhoven.

Tillman kwam dit seizoen tot 26 Eredivisie-wedstrijden, waarvan elf als invaller. Hij scoorde negen keer. Eerder speelde Malik Tillman al voor FC Bayern Munchen en Rangers FC, waarin hij zelfs als tegenstander van PSV in het Philips Stadion speelde. Onderstaand bericht op Instagram wordt door de Bayern-fans massaal gebruikt de ontstane onvrede over het vertrek van Malik Tillman te uiten.


Vorig artikelVan der Gijp haalt uit naar PSV, Johan Derksen waarschuwt Feyenoord: ‘Zo’n jongen uit Rotterdam niet naar PSV laten gaan’
Volgend artikel48 wedstrijden | 35 gewonnen, 135 doelpunten mét schitterend voetbal én toch inhoudsloze kritiek op Ibiza-trip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in