Home Nieuws Timo Baumgartl over nieuwe reserverol onder Faber: ‘Onbegrijpelijk’

Timo Baumgartl over nieuwe reserverol onder Faber: ‘Onbegrijpelijk’

1539
0

Timo Baumgartl kent een moeizaam eerste jaar in Eindhoven maar is geenszins van plan het bijltje erbij neer te gooien.

Welke profvoetballer kent er geen moeizaam eerste jaar bij zijn nieuwe club in een nieuwe omgeving? Dat geldt ook voor de nog altijd jonge Baumgartl.


In een moeizaam draaiend elftal werd Baumgartl basisspeler en daarna weer reserve. Onder van Bommel werd de Duitser naar de reservebank verwezen maar dat dit onder Faber opnieuw zou gebeuren zag Baumgartl niet aankomen.

Vooralsnog is Baumgartl nog niet bezig met een vertrek bij PSV, maar de Duitse mandekker baalt wel flink dat hij onder Ernest Faber opnieuw op de bank is terecht gekomen.

“Natuurlijk ben je teleurgesteld als je niet speelt. Ik had een geweldige start, alles pakte goed uit en we waren erg succesvol’, zegt hij tegen het Duitse Sport1.

Met de verdediger in de gelederen zette PSV een sterke serie neer, die half oktober zomaar uit het niets ten einde kwam. Het leidde tot het veel besproken ontslag Mark van Bommel. “We moesten wisselingen doorvoeren in het team en geraakten in een sportieve crisis. Uiteindelijk heb ik het ontslag van de trainer wel zien aankomen. Dit jaar begon weer positief voor mij, maar vanaf de twintigste speelronde werd ik niet meer ingezet. Dat was voor mij onbegrijpelijk”, aldus Baumgartl over zijn nieuwe reserverol onder Faber.

Baumgartl heeft desondanks geen spijt van zijn transfer naar PSV. “Het was een grote overgang voor me, maar de juiste. Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Ik ben als mens gegroeid, dit is weer een ander land en een andere cultuur. Ik moet mezelf de tijd geven, dan valt het allemaal in elkaar. Ik kan mezelf zeker voorstellen dat ik terugkeer in de Bundesliga, maar nu ben ik in Eindhoven. Maar ik houd alle opties open”, aldus de Duitse verdediger.


Facebook Comments