Home Nieuws Baumgartl neemt van der Vaart niet serieus en is vol lof over...

Baumgartl neemt van der Vaart niet serieus en is vol lof over van Bommel

882
0

Timo Baumgartl kent een wisselend seizoen bij PSV en is uiteraard niet tevreden over zijn eerste seizoen in Eindhoven.

Baumgartl weet echter van geen wijken en wil voor zijn kansen bij PSV gaan. De eerdere kritiek van Van der Vaart bij de NOS doet hem weinig tot niets.


“Ik heb dat toen zelf niet echt meegekregen, maar andere spelers hebben me er wel over verteld. Ik had al vrij snel door dat hij spelers snel en hard bekritiseert. Zo zijn de Nederlanders, hard en direct. Ze zeggen wat ze denken. Misschien baalde hij er nog een beetje van dat wij van hem gewonnen hadden toen hij nog bij Hamburger SV zat.”

“Ik heb geleerd dat je alleen van gedachten moet wisselen met mensen die je vertrouwt en die objectief zijn. Ik weet niet of Van der Vaart altijd objectief is, want hij heeft lang bij Ajax gezeten. Dus ik neem het allemaal niet te serieus.”

Over de ontslagen Mark van Bommel geen kwaad woord van Baumgartl. Hij onderhield een goede band met de coach. ‘Als coach was hij niet zoals hij als speler was, hij was niet altijd hard. Als ex-prof wist hij hoe om te gaan met spelers. En hij liep als trainer ook niet te koop met zijn verleden. Hooguit vertelde hij in een persoonlijk gesprek hoe iets in zijn carrière ging.’

Baumgartl voorspelt Van Bommel een mooie toekomst als trainer. ‘Ik benieuwd welk pad hij gaat volgen. Mark zal in de nabije toekomst zeker een goede club vinden. Als hij leert van zijn verleden en de goede dingen die hij heeft gedaan meeneemt, zal hij succesvol zijn bij zijn volgende klus.’ En misschien wel in de Bundesliga. Baumgartl ziet het wel gebeuren. ‘Hij heeft in Duitsland gespeeld, spreekt de taal en zal zich zeker nog ontwikkelen’, aldus Baumgartl over Mark van Bommel.


Facebook Comments