Home Nieuws ‘Baumgartl heeft niet de kwaliteiten voor het eerste van PSV’

‘Baumgartl heeft niet de kwaliteiten voor het eerste van PSV’

556
0

Timo Baumgartl is voorlopig geen speler van PSV meer. PSV en Union Berin wisten donderdagmorgen de transfer af te ronden.

Met zijn vooralsnog tijdelijke overgang naar Union Berlin komt er voor Baumgartl een einde een lastige periode in Eindhoven. De Duitser kende een prima start bij PSV maar wist ook al snel de nodige twijfels op te roepen. Als voormalig Duits jeugdinternational werd er heel wat van Baumgartl verwacht maar de Duitser wist geen stappen voorwaarts meer te zetten na zijn komst naar Eindhoven.


De transfersom van maar liefst 10 miljoen euro hing onbedoeld en wellicht ongezien, als een molensteen om zijn nek. De hoge vergoedingssom zorgde ervoor dat er meteen prestaties werden gevraagd en dat de verwachtingen hooggespannen waren. Verwachtingen die verdediger niet kon waarmaken.

“Timo is een leuke jongen, maar hij past gewoon niet bij PSV”, zei clubicoon René van de Kerkhof al eerder tegenover Omroep Brabant. “Soms speelt die jongen aardige wedstrijden, maar in het algemeen. Hij hoort niet bij de eerste elf van PSV thuis. Hij heeft niet de kwaliteiten die je nodig hebt om achterin bij PSV stand te houden.”

Het vorig jaar gepromoveerde Union Berlin eindigde afgelopen jaar als zevende in de Bundesliga en plaatste zich daarmee voor Europees voetbal. Met wellicht een goed seizoen in de zware Bundesliga in het vooruitzicht, kan PSV nog iets van de eerder betaalde transfersom van 10 miljoen euro tegemoet zien.


Facebook Comments Box