Home Nieuws ‘Basisspeler’ Wijnaldum houdt zich op de vlakte over situatie in Parijs maar...

‘Basisspeler’ Wijnaldum houdt zich op de vlakte over situatie in Parijs maar zegt wel: ‘Ik moet nog wennen’

331
0

Gini Wijnaldum maakt woensdagavond in Leipzig weer deel uit van de basisopstelling van PSG in het duel tegen Red Bull Leipzig.

Wijnaldum liet meteen zien waar hij toe in staat is. De middenvelder scoorde twee keer voor zijn club en kon zijn naam weer eens vestigen bij de club waar hij voornamelijk van Franse media veel kritiek krijgt.

“Het is een beetje zoals mijn eerste seizoen bij Liverpool, je moet eraan wennen om met elkaar te spelen”, stelde Wijnaldum, die in elf van de twaalf Ligue 1-wedstrijden in actie kwam voor Paris Saint-Germain.

Wijnaldum zegt over zijn situatie in Parijs: “Ik moet mijn teamgenoten nog beter leren kennen. Er is niet één speler met wie ik eerder heb gespeeld”, probeert Wijnaldum naar een verklaring te zoeken. ,,We werken er hard aan om elkaar te leren kennen en te wennen aan het samenspelen. Ik kom uit een team waar we elkaar allemaal kenden en waar ik vijf jaar speelde”, stelt hij vast.

Wijnaldum gaf bovendien aan zich wel te herkennen in de situatie van Leo Messi: ,,Voor Leo is het net zoals voor mij: hij is net aangekomen en moet zich nog aanpassen aan het team. Ik denk dat het goed is om vaker met elkaar samen te spelen. We moeten in meerdere systemen spelen om de tegenstander in verlegenheid te brengen, daar heb ik zeker geen moeite mee”, aldus Wijnaldum, die zich niet lijkt te herkennen in de kritieken van Franse media dat hij niet geaccepteerd zou worden door verschillende spelers uit Zuid – Amerika.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here