Home Nieuws Basisplaats Mvogo betekent kritiek op Schmidt: ‘Schmidt moet juist duidelijkheid geven’

Basisplaats Mvogo betekent kritiek op Schmidt: ‘Schmidt moet juist duidelijkheid geven’

520
0

Het heeft er alle schijn van dat Yvon Mvogo in Leicester de doelman van dienst zal gaan zijn.

Er zijn maar weinig trainers die daags voor een wedstrijd de opstelling al met de buitenwacht delen maar in het geval van een aanstaande en onverwachte keeperswissel moet er juist wel duidelijkheid gegeven worden. Dat zegt oud-keeper en keeperstrainer Joop Hiele tegenover Omroep Brabant.

Hiele kan geen begrip opbrengen voor de manier waarop Roger Schmidt met Joël Drommel omgaat. De voormalig Oranje-international, die tussen 1999 en 2008 keeperstrainer was bij PSV, vindt dat Schmidt juist nu wel meer duidelijkheid moet verschaffen aan alle betrokkenen. Schmidt gaf tegenover de verzamelde Nederlandse media aan niets te willen zeggen over de positie onder de lat bij PSV en wie er donderdagavond zou gaan keepen. “Die duidelijkheid is juist belangrijk”, zegt Hiele tegen Omroep Brabant.

Volgens Hiele moet PSV er alles aan doen Drommel beter te laten presteren en dus is er juist steun nodig in de vorm van duidelijkheid. “Hij heeft laten zien dat hij over kwaliteiten beschikt. Ja hij had ook mindere acties. Dan is het in Nederland normaal om mensen neer te hakken. Maar de club moet juist met hem om tafel gaan zitten om te bespreken waar het aan ligt. Het topsportklimaat bij PSV is echt anders. Altijd de plicht om te winnen kan wat doen met mensen.”

Volgens het Eindhovens Dagblad keept niet Drommel, maar Yvon Mvogo donderdagavond tijdens het Conference League-treffen met Leicester. Rond half 8 vanavond zal er meer duidelijkheid zijn over wie de rol van eerste keeper gaat bekleden in Leicester. Later meer.


Vorig artikelAad de Mos verwacht zege PSV in Leicester: ‘Ik heb net voorspeld dat het 2-3 wordt’
Volgend artikelSchmidt al maanden in gesprek met Benfica, wedstrijd Benfica – PSV maakte veel indruk in Lissabon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in