Home Nieuws Basisplaats lonkt voor Guus Til in Londen: ‘Hij is waardevoller dan iedereen...

Basisplaats lonkt voor Guus Til in Londen: ‘Hij is waardevoller dan iedereen denkt’

1418
0

Luuk de Jong is op de weg terug maar zal nog niet fit genoeg zijn om donderdagavond in Londen tegen Arsenal in de basis te kunnen beginnen.

Van Nistelrooij lijkt in te zetten op een wedstrijddeel voor Luuk de Jong in het Emirates Stadium. De Jong zou in de tweede helft zijn opwachting kunnen maken als de wedstrijd daarom zou vragen. De Jong kan met zijn fysiek zeker wat bewerkstelligen tegen de koploper van de Premier League. De beste kopper van Europa is ook in Engeland een waar fenomeen en ook in Engeland is men bekend met zijn kwaliteiten.

Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat Guus Til in Londen in de punt van de aanval zal gaan beginnen. In de verschillende praatprogramma’s gaat het al enkele dagen over de beginopstelling in Londen. Zo denkt Pierre van Hooijdonk dat Til heel goed bruikbaar is voor PSV tegen Arsenal, mits hij in zijn kracht gebruikt wordt.

“Met FC Utrecht had PSV een tegenstander waarvan we elke keer denken dat ze beter zijn dan ze elke keer weer zijn”, zegt Van Hooijdonk bij ESPN. “Er ging zoveel fout bij FC Utrecht. Bij die derde goal van Til is Til ook de enige PSV’er in de zestien. Terwijl er toch wel aardig wat van Utrecht staan. Die Van der Maarel wordt zomaar geklopt. Ik hoorde klachten over een overtreding, maar dat vond ik overigens wel meevallen.”

“Til was samen met Simons trouwens enorm belangrijk in deze overwinning”, gaat Van Hooijdonk verder. “De laatste twee goals mag El Ghazi bij de tweede paal gewoon maken”, verwijst de analist naar de ruimte die Til en El Ghazi kregen maar dit ook afdwongen volgens van Hooijdonk, die hoopt op een mooi resultaat voor PSV tegen Arsenal met de fitte Til en ‘Premier League speler’ El Ghazi.

“Maar goed, terug naar PSV”, vervolgt de oud-spits. “Zij deden het ook gewoon goed. Guus Til is één van de spelers die makkelijk weggehoond wordt in de Eredivisie. Het is geen sexy-speler, maar is functioneel. Hij is niet zo gepolijst als een Xavi Simons, maar hij is van waarde als je hem goed gebruikt. Dat heeft ook te maken met een stukje vertrouwen.”

“Hij is natuurlijk snel uit het elftal gehaald en het heeft ook niet geholpen dat Luuk de Jong, het type spits waar Til juist bij rendeert, geblesseerd raakte. Daardoor is hij op verschillende posities gaan spelen. Maar ik wil altijd wel een lans breken voor zulke type spelers. Die zijn op den duur waardevoller dan iedereen denkt”, aldus de analist, die gokt op een basisplaats voor Til in het eerste duel tussen Arsenal en PSV.


Vorig artikelTreft Nistelrooij Martin Keown in Londen? ‘Geweldig meetmoment, Champions League waardig’
Volgend artikelPOLL: PSV naar Londen: Hoe moet van Nistelrooij PSV laten spelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in