Home Nieuws Bas Nijhuis ontkent alle aantijgingen, Wilfred Genee vraagt Nijhuis naar Andre Ooijer

Bas Nijhuis ontkent alle aantijgingen, Wilfred Genee vraagt Nijhuis naar Andre Ooijer

20050
0

De fans van Bas Nijhuis konden maandagavond weer genieten van de scheidsrechter tijdens zijn aanwezigheid bij Veronica Inside.

De veel besproken leidsman stond weer in de voor hem geliefde schijnwerpers en maakte van de gelegenheid gebruik zijn liefelijke banden met Johan Derksen aan te halen.


Bas Nijhuis is onder een groot deel van de voetbalfans bepaald niet populair en die groep kon maandagavond op gênante wijze aanschouwen hoe de lijnen lopen aan tafel bij Veronica Inside. Nijhuis zat weer geheel op een lijn met Johan Derksen en bedeelde de jarige analist met complimenten en een zogenaamde FIFA badge. De uitgeverij van Derksen, die het boek van Nijhuis uitbracht, spint er garen bij.

Bas Nijhuis werd door Wilfred Genee scherp ondervraagd naar aanleiding van de gebeurtenissen na Sparta – PSV. De scheidsrechter ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij expres tegen PSV floot. “Ik had na de wedstrijd nog met André Ooijer op het veld staan praten. Hij vroeg aan mij of ik het niet anders op had kunnen lossen met de trainer. Niet eerst een vermaning in plaats van geel”, aldus Nijhuis.

“De vierde man riep mij op een gegeven moment dat het klaar was. Dan is het geel. Aan het einde van het gesprek zei ik dat ik bij een volgende keer weer geel zou geven. En als dat niet helpt volgt rood. Meer heb ik niet gezegd.”

De scheidsrechter gaf vervolgens aan verrast te zijn toen hij in gesprek met ESPN te horen kreeg dat hij aangegeven zou hebben expres tegen PSV gefloten te hebben. “De wedstrijden worden bij ons opgenomen, dus ik heb alles terug kunnen luisteren”, zei hij daarover. “Ook het gesprek met André Ooijer was opgenomen. Mijn oortje was wel al uit, maar het liep wel gewoon door. Ik was echt verrast dat dat zo gezegd werd. Ik zou zoiets echt nooit zeggen.”

Nijhuis had het ook niet als grap gezegd, verklaarde hij deze keer niet met de armen over elkaar. “Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond belde ook al of ik het niet als een geintje had gezegd. Maar dan zou ik het na afloop ook gezegd hebben. Ik heb het alleen helemaal niet gezegd”, zo gaf hij aan. “Tegen Nick Viergever maakte ik ooit een grap en dat gaf ik ook toe voor de camera. Het werd alleen niet helemaal opgevangen als geintje.”

PSV heeft als club waarschijnlijk besloten de rijen gesloten te houden na de uitspraak en de schorsing vanuit Zeist maar de woorden van Andre Ooijer zouden maar wat graag nog eens gehoord worden. Hoe je het ook went of keert, er is een partij die liegt. Dat is dus of Roger Schmidt, of Bas Nijhuis. Het zij zo.


Facebook Comments