Home Columns Bas Nijhuis heeft intens genoten

Bas Nijhuis heeft intens genoten

4196
3

Column: Na 94 minuten en 10 seconden blies acteur Bas Nijhuis in Heerenveen op zijn fluitje om aan alle aanwezigen te laten horen dat sc Heereveen – PSV zojuist geëindigd was.

De one man show van Nijhuis zat er op maar riep al tijdens de wedstrijd op tot veel discussie. Ook aan de kant van sc Heerenveen waren fans en spelers hoogst verbaasd over alle rare beslissingen die Nijhuis zondagmiddag weer had genomen. Na afloop beende Ruud van Nistelrooij naar Nijhuis om hem te bedanken voor de wedstrijd maar de tv kijker kon goed waarnemen dat Ruud van Nistelrooij kookte van woede over dat wat Nijhuis in Heerenveen weer liet zien. De coahc bleef rustig maar bezigde na afloop duidelijke taal over het optreden van Nijhuis.

Cody Gakp was met zijn spel, rushes én geplaatst schot als matchwinner eigenlijk de hoofdpersoon van sc Heerenveen – PSV maar door het optreden van Bas Nijhuis wordt zijn goede spel juist naar de achtergrond verdreven. Het is ongekend hoeveel weerstand Bas Nijhuis bij de gewone voetbalfan weet op te roepen. En dat is precies wat de leidsman uit Twente voor ogen heeft. Het moet namelijk steeds opnieuw over Bas Nijhuis gaan en niet over de wedstrijd.

Hoogstwaarschijnlijk schuift de man één dezer dagen weer aan bij Vandaag Inside om daar braaf op alle vragen ‘ja’ te antwoorden als met name Johan Derksen aan het woord is. Niets durft Nijhuis in te brengen als hij als een schoothondje plaats neemt aan de zijkant van de studio om het voetbalweekend door te nemen. De hautaine houding die Nijhuis in het veld heeft door steeds zijn rechterhandje inmiddels misselijkmakend naar boven en naar beneden te bewegen op moment dat hij aan één van de spelers willen laten weten dat er zojuist geen overtreding gemaakt is, verdwijnt als sneeuw voor de zon op moment dat Johan Derksen in zijn buurt is. ‘Johan dit, ‘Johan zo’, ‘inderdaad Johan’, stamelt Nijhuis vaak uit.

SC Heerenveen – PSV was wederom een heuse Bas Nijhuis show waar de hele zondagavond over is gesproken. De gelukzalige gelaatsuitdrukking van Nijhuis op moment dat Cody Gakpo en Ruud van Nistelrooij op hem aflopen, verraden precies de gemoedstoestand van de leidsman. De intens tevreden blik van Nijhuis met de overduidelijke glimlach verraden dat hij weet dat het gedurende de gehele wedstrijd opnieuw over hem is gegaan. Bas Nijhuis heeft zondag intens genoten.


Facebook Comments Box

3 REACTIES

  1. Van geen wonder dat Nijhuis geen grote wedstrijden krijgt om te fluiten nog champion leque nog europa leque de nation leque misschien dea scheidsrechter moet de eredivisie fluiten.

  2. Wat een gelul, het is geen toneel en niet fluiten als de partij in bal bezit blijft kot de strijd ten goede. Bas is een uitstekende scheidsrechter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here