Home Nieuws Tevreden Nijhuis geniet opnieuw van alle aandacht: ‘Ik heb niemand van PSV...

Tevreden Nijhuis geniet opnieuw van alle aandacht: ‘Ik heb niemand van PSV gezien of gesproken’

466
0

Het was voor Bas Nijhuis zondagmorgen weer uitkijken naar een heerlijke voetbalmiddag.

De leidsman wist natuurlijk de gehele week dat hem een topper stond te wachten én hij wist dat hij door alle commotie rond Roger Schmidt na afloop weer in de spotlights zou komen te staan. En dat laatste is precies wat de Tukker zo graag wenst.


Het was Helene Hendriks die Nijhuis na afloop interviewde en de juiste vragen wist te stellen. Nijhuis stond zichtbaar breed grijnzend te genieten van alle aandacht gericht op zijn persoon. De Tukker moest ook nog uitleggen waarom hij niet floot voor een overtreding van Malacia op Dumfries.

Opnieuw breed grijnzend zei Nijhuis dat hij het geen overtreding vond, waar de grensrechter er slechts enkele meters vandaan stond en hard met zijn vlag zwaaide voor een overtreding. Feitelijke betekende dat de tweede gele kaart voor de Feyenoorder. Voor de kijker thuis was na het betreffende moment duidelijk zichtbaar dat Nijhuis vol trots met de vinger naar de eigen borst wees. ‘Ik ben de scheidsrechter, ik beslis’. Datzelfde ritueel herhaalde hij enkele minuten later rond een vermeende ingooi. Nijhuis constateerde vanaf ongeveer 20 meter dat de bal niet over de lijn was en er dus geen ingooi voor PSV ontstond.

De grensrechter constateerde vanaf zijn positie dat de bal wél over de lijn was. Kortom, Bas Nijhuis floot redelijk maar wist in de laatste 10 minuten dat voor elkaar te krijgen wat hij iedere wedstrijd voor elkaar wenst te krijgen: aandacht.

Het viel Nijhuis na afloop wel op dat er niemand van PSV met hem gesproken heeft. Voor en na de wedstrijd is er geen contact met mensen van PSV geweest, bleek uit zijn uitspraken tegenover ESPN. Tja, hoe zou dat nu toch komen…