Home Nieuws Barcelona trainer Xavi onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Luuk is...

Barcelona trainer Xavi onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Luuk is een voorbeeld voor iedereen’

2288
0

FC Barcelona-trainer Xavi heet geen groot liefhebber van Luuk de Jong te zijn maar de trainer kwam zondagavond loftuitingen tekort voor Luuk de Jong.

Luuk de Jong kroonde zich tot matchwinner op Mallorca en dus ging he na afloop over de spits. De vaak bekritiseerde spits bezorgde de Catalanen tegen RCD Mallorca met een doelpunt de overwinning: 0-1. ‘Luuk is het schoolvoorbeeld van een op en top professional. Hij werkt hard en offert zichzelf op voor het team, waardoor hij een voorbeeld is voor iedereen. Ik ben heel blij met hem’, zei Xavi na het uitduel tegen Spaanse media.

Normaal gesproken is De Jong veroordeeld tot een reserverol, maar door de vele coronabesmettingen bij Barcelona mocht de spits tegen Mallorca weer eens starten. Na een klein half uur haalde de Jong middels een prachtige omhaal hard uit, maar hij raakte de lat.

Op slag van rust was het alsnog raak voor De Jong, die op aangeven van ร“scar Mingueza bij de tweede paal raak kopte. Het was pas het tweede doelpunt van het seizoen voor de 38-voudig international van Oranje.


Facebook Comments Box