Home Nieuws Barcelona, City, Chelsea en Inter meldde zich bij familie Ihattaren en Raiola...

Barcelona, City, Chelsea en Inter meldde zich bij familie Ihattaren en Raiola na debuut onder van Bommel

33737
0

Mo Ihattaren debuteerde op zestienjarige leeftijd onder Mark van Bommel bij PSV maar dat lijkt al een eeuwigheid geleden.

De tiener uit Utrecht is al tijden geen schim meer van zichzelf en moet nog maar gaan zien of zijn carrière van de grond komt. Zijn rooskleurige situatie is inmiddels verworden tot een situatie dat zijn nieuwe club al bijkans op hem is uitgekeken. Ihattaren is momenteel al in Nederland omwille van familieomstandigheden maar de geruchten over een aanstaande breuk met Sampdoria zijn alweer daar.


Hoe groot is het contrast met enkele jaren geleden? De KNVB zette groot in en kaapte Ihattaren weg voordat Marokko hem zou selecteren. Het werd Ihattaren bepaald niet in dank afgenomen maar de middenvelder wilde nu eenmaal voor Oranje spelen. Toenmalig bondscoach Frank de Boer riep Ihattaren op voor de Nations League-duels met Polen en Italië, maar minuten werden er nog niet gemaakt.

Nadat Mark van Bommel hem liet debuteren, gebeurde er veel in het leven van de toen zestienjarige middenvelder. Er werd namelijk aan de deur geklopt door de internationale top. Clubs als FC Barcelona, Manchester City, Chelsea en Internazionale meldden zich bij de familie of zijn zaakwaarnemer, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag.

Ook in zijn jeugdjaren in de jeugdelftallen op de Herdgang was Ihattaren al regelmatig onderwerp van gesprek bij de grote Europese topclubs. Ihattaren wilde doorbreken bij PSV, zo was zijn grote doel. Onder trainer Roger Schmidt draaide alles de andere kant op en ging het bergafwaarts met de carrière van Ihattaren. In 22 duels scoorde de middenvelder vorig seizoen echter slechts drie keer en gaf hij twee assists.