Home Nieuws Barcelona bestuurslid rekent op vertrek Luuk de Jong: ‘Laten we afwachten wat...

Barcelona bestuurslid rekent op vertrek Luuk de Jong: ‘Laten we afwachten wat er met de Jong gaat gebeuren’

297
0

FC Barcelona trok vorige week opnieuw een te grote broek aan door met een enorme schuldenlast toch weer 55 miljoen uit te geven voor een speler.

Manchester City lacht in haar vuistje want de club uit Engeland maakt miljoenen euro’s winst op een reservespeler die eerder voor de helft werd gekocht van Valencia. FC Barcelona heeft lak aan Financial Fairplay en gaat maar door met waar het mee bezig was: veel geld uitgeven zonder dat geld daadwerkelijk te bezitten. Leningen, leningen en nog eens leningen. Dat is wat FC Barcelona bezig weet te houden. Contracten van spelers worden ondertussen eigenlijk niet gerespecteerd want als het even niet zo loopt zoals zou moeten, wordt er gewoon tegen een speler gezegd dat hij moet vertrekken, zoals met de Fransman Umtiti gebeurde.

De club die met Unicef pronkt over de rechten van kinderen, neemt het zelf niet zo nauw met de fatsoensnormen richting de eigen spelers. FC Barcelona maakt zichzelf met grote regelmaat te schande. Luuk de Jong zal daar de wrange vruchten van gaan plukken. CEO Mateu Alemany van FC Barcelona hoopt op zijn beurt dat de situatie rond de recente aankoop Ferrán Torres snel opgelost wordt. De nieuwste aanwinst van Barcelona kan nog niet worden ingeschreven vanwege financiële beperkingen.

Torres is op dit moment nog herstellende van een blessure, maar moet daarna plaatsnemen in de wachtkamer. La Liga hanteert strenge financiële regels en daarom kan de Spanjaard nog niet worden ingeschreven. “We kunnen hem nu niet registreren, maar we hopen dat snel op te lossen. Een verkoop van Demir zou kunnen helpen, daar zijn we mee bezig”, zegt Alemany in Spaanse media.

Alemany kreeg ook vragen over Luuk de Jong, die in januari mag vertrekken van Barcelona. “Laten we afwachten wat er met Luuk de Jong gaat gebeuren”, zei Alemany stellig, die natuurlijk maar één doel heeft met de Luuk de Jong en dat is een snel vertrek uit Camp Nou. Temeer omdat Morata onderweg is naar Camp Nou als nieuwe spits.

Spaanse en Italiaanse media melden dat Barcelona Álvaro Morata naar Camp Nou wil halen en dat die transfer al bijna in kannen en kruiken is en dus moet Luuk de Jong vertrekken. De CEO omzeilt de vraag en zegt: “Xavi heeft om Ferrán gevraagd. Hij heeft het cadeau gekregen dat hij wilde”, aldus de CEO, die zichzelf net zo mengt in het schandaalbeleid als preses Laporta doet. Luuk de Jong wordt door FC Barcelona gewoon ordinair buiten gewerkt, waar hij een half jaar geleden welkom werd geheten.


Facebook Comments Box