Home Nieuws Barca – Real: Luuk de Jong bezig aan kansloze missie, Spaanse media...

Barca – Real: Luuk de Jong bezig aan kansloze missie, Spaanse media kraken Koeman aankoop af

1063
0

Luuk de Jong heeft het zwaar in Barcelona. De spits is buiten het veld op zijn gemak in de stad waar het heerlijk is om te verblijven en te wonen.

Echter binnen de lijnen is het afzien voor Luuk de Jong. De spits kan tot op heden geen bijdrage leveren aan het spel en de ploeg van Ronald Koeman. En dat zint het publiek in Nou Camp geenszins. De Jong mist kansen die hij normaal gesproken simpel weet af te maken.


Het noopt de analisten van Ziggo, Veronica Inside en ESPN tot harde conclusies. De analisten wijzen naar Ronald Koeman. ‘Dit moet je Luuk de Jong niet aan doen. Je moet van Luuk de Jong geen basispeler maken. De mensen in Barcelona zijn gewend te kijken naar Messi, Ibrahimovic, David Villa, Griezmann en zulk soort namen’, zeggen Rene van der Gijp en Valentijn Driessen over de rol van Luuk de Jong bij Barcelona.

Ronald Koeman doet toch geregeld een beroep op Luuk de Jong want de geplaagde coach wilde de pas net weer fitte Ansu Fati niet weer negentig minuten laten maken en dus kreeg De Jong woensdag een basisplaats tegen Kiev. De kopsterke spits kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg wel twee goede kansen. Eerst kopte hij uit een vrije trap van Memphis Depay naast en vervolgens keerde Georgi Bushchan een schot van De Jong.

Koeman wisselde de Jong al in de rust. De Spaanse media waren daags na de zege meedogenloos voor Luuk de Jong. ‘Weer een gemiste kans voor de Nederlander’, schrijft SPORT, dat het optreden van De Jong beoordeelt met een 4.

Ook Mundo Deportivo haalt uit naar de Jong. ‘Hij was de gevaarlijkste Barcelona-speler, maar het gebrek aan succes zorgde voor gefluit vanaf de tribunes’, merkte de Catalaanse krant op. Marca wijst Koeman op het gemor van de fans. ‘Camp Nou is het geduld verloren met Luuk de Jong. Het Barcelona-publiek vindt het moeilijk om te zien dat waar eerst Luis Suárez, David Villa, Zlatan Ibrahimovic of Samuel Eto’o stond, nu Luuk de Jong staat. Maar het duurde maar 45 minuten”, aldus Marca.

Zondagavond speelt de ploeg van Ronald Koeman in eigen huis de Classico tegen Real Madrid. De verwachting is dat Koeman Luuk de Jong niet laat starten in zijn basisformatie.