Home Nieuws Balende Slot zocht scheidsrechter opnieuw op maar zag PSV verdiend winnen: ‘PSV...

Balende Slot zocht scheidsrechter opnieuw op maar zag PSV verdiend winnen: ‘PSV was beter’

5056
0

Arne Slot hield voorafgaand aan Feyenoord – PSV waarschijnlijk geen rekening met een nederlaag tegen de nummer twee van de Eredivisie, waarbij zijn ploeg ook nog eens minder balbezit zou hebben.

PSV heerste simpelweg in de Kuip, zonder de hele wedstrijd de bovenliggende partij te zijn maar vanaf de aftrap liet de ploeg van Peter Bosz zien met welke intenties zijn ploeg naar Rotterdam was gekomen. PSV zorgde voor enthousiasme bij media en fans en dat mag de verdienste van Peter Bosz genoemd worden, die PSV in precies een maand transformeerde tot een tot op heden prima spelend elftal met duidelijk andere spelintenties dan vorig seizoen.

Arne Slot geeft niet zo vaak de complimenten aan de tegenstander maar kon er nu niet onderuit. Zijn ploeg sleepte in minuut 109 een remise uit het vuur bij de laatste competitie-editie van Feyenoord – PSV maar was die middag de veel betere ploeg. Wel had Slot die middag de immer labiel leidende scheidsrechter Danny Makkelie nodig om nog iets te bewerkstelligen tegen PSV na de 0-1 ruststand. In de spelerstunnel zocht Slot Makkelie op om zijn ongenoegen kenbaar te maken over het vele fluiten van de leidsman.

Het gevolg bleek meteen zichtbaar. Meteen na rust liet Makkelie alle overtredingen aan weerszijden toe, floot geenszins en besloot tevens de zogenaamde verloren tijd van de eerste helft in te halen met maar liefst negen minuten extra tijd. De 2-2 viel in minuut 106, tot opluchting van Arne Slot, die goed aanvoelt wanneer een scheidsrechter bespeeld kan worden. De editie om de Johan Cruijff Schaal zorgde opnieuw voor een langdurig gesprek met de leidsman van dienst maar de balende trainer wist na afloop meteen dat de leidsman deze keer geen enkele rol in het geheel speelde. Het was de tegenstander die beslag legde op het zo door Slot geliefde type spel.

Na afloop baalde de coach van de Rotterdammers zichtbaar. ‘We hebben vorig seizoen zo goed als niet verloren. Ja, één keertje, dat was ook van PSV’, zei de trainer uit Zwolle.

In De Kuip kon zijn elftal eigenlijk nauwelijks aanspraak op de overwinning maken. ‘Dit was niet voor niets de enige ploeg waar we niet van wonnen toen. PSV heeft een hele goede ploeg, die het inmiddels voor elkaar heeft in dezelfde intensiteit te spelen als wij. Dan wordt het nog moeilijker om van ze te winnen.’

PSV was simpelweg te sterk, zag de zo vaak geprezen oefenmeester. ‘Het makkelijkste antwoord om te geven: bekijk het laatste half uur. Toen hebben we het initiatief niet meer gehad. Eigenlijk moesten we gewoon hopen dat het 0-0 bleef. Het heeft er mee te maken dat de tegenstander hartstikke fit is, terwijl wij veel basisspelers zijn verloren. Als je dat afzet tegen PSV. Zij zijn Xavi Simons verloren, maar hebben die met een geweldige Noa Lang vervangen’, aldus Slot, die ook terugblikte op de wedstrijd van vorig seizoen.

‘Vorig jaar hadden we er al veel moeite mee, maar nu konden ze ook met de intensiteit mee. Daardoor zijn ze zeker gelijkwaardig aan ons. Ze maakten terecht een doelpunt en waren in de tweede helft duidelijk beter’, aldus Slot, die ook naar de algehele fitheid van PSV wijst.

Vorig artikelDavinson Sánchez wil graag naar PSV maar Stewart zet streep door transfer: ‘Niet aan voldoen’
Volgend artikelRonald Waterreus draagt Andries Noppert voor als nieuwe keeper voor PSV