Home Nieuws Balende Cody Gakpo tempert euforie en wil na 3949 dagen winnen in...

Balende Cody Gakpo tempert euforie en wil na 3949 dagen winnen in Heerenveen

2128
0

In de slotminuten van de wedstrijd tegen FC Zürich was het toch weer zo ver. PSV incasseerde toch weer een tegendoelpunt.

Dat gegeven telt momenteel voor de defensie, keeper Benitez en coach Ruud van Nistelrooij. Eigenlijk telt het voorkomen van tegendoelpunten voor de gehele ploeg want PSV krijgt bakken kritiek te verwerken als het over de defensie gaat. Worden er stappen voorwaarts gemaakt op dat vlak? Ja en nee, maar al doende leert men zullen we maar concluderen na de 1-5 overwinning in Zwitserland. Eenvoudig is het echter niet om automatismen te kweken als de defensie vrijwel iedere week luistert naar andere namen.

Hoe dan ook, keeper Benitez zag opnieuw de bal in de touwen vliegen na een fout in de dekking bij de tweede paal. Verder was het aan PSV zijde met de daadkracht en inzet wel prima gesteld in Zwitserland. Zoals gezegd luistert het smetje op de wedstrijd naar de tegengoal in de slotminuten. Cody Gakpo baalde na afloop zichtbaar van de late tegentreffer. De aanvoerder tempert ook de euforie en richtte meteen al de pijlen op de zware competitiewedstrijd van aanstaande zondag in het Abe Lenstra Stadion. PSV wil na 3949 dagen winnen in Heerenveen en gaat voor geen enkel ander resultaat na jaren achteren niet te hebben gewonnen in Heerenveen.

Gakpo was maar wat blij met de overwinning maar ziet hij nog genoeg ruimte voor verbetering. Onder andere de balvastheid is iets dat de aanvoerder nog beter wil zien. “We waren alweer een stuk beter, maar ik denk dat we nog sterker aan de bal kunnen zijn”, zag de kritische Gakpo tegenover ESPN. “Zeker in de tweede helft werden we wat slordiger en uiteindelijk krijgen we dan ook een tegendoelpunt. Daar ik ben ik niet blij mee en dat is voor mij wel een smetje op deze wedstrijd. In zulke wedstrijden moet je laten zien dat je ook de nul kan houden, wanneer alles meezit.”

Gakpo gaat verder: “Ik probeer altijd als eerst naar mijzelf te kijken, ook met die wedstrijd. Iedereen speelde afgelopen zaterdag niet naar hun kunnen en daar hoor ik ook bij. Dan moet ik gewoon laten zien dat ik met het team oppeppen of dat ik qua inzet en mentaliteit voorop in de strijd kan gaan”, aldus Cody Gakpo.


Vorig artikelPlaatselijke krant wijst naar scheidsrechter om duel eerder te beëindigen: ‘Geen recht om deel te nemen’
Volgend artikelPSV’s ‘Grote Vriendelijke Reus’ die de records aaneenreeg in Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in