Home Nieuws Veel kritiek op ongelukkige Zahavi: ‘Ik moet hiervoor de verantwoordelijkheid nemen’

Veel kritiek op ongelukkige Zahavi: ‘Ik moet hiervoor de verantwoordelijkheid nemen’

1749
0

Eran Zahavi leek tijdens de wedstrijd al te beseffen dat zijn gemiste strafschop weleens een hele dure misser zou kunnen gaan worden.

De Israëlische topschutter steekt nog niet in de beste vorm en kreeg zondag na de wedstrijd dan ook bakken kritiek te verwerken van de analisten van FOX Sports en de NOS.


De spits is te opzichtig op zoek naar de eigen eer en probeert vanuit alle standen op doel te schieten. Het zag er soms zinloos uit en had weinig van doen met afwerken. De absolute topvorm is nog niet daar voor de Israëlische spits.

Na afloop keek Zahavi dan ook teleurgesteld terug op de wedstrijd tegen FC Twente. “Je kunt de wedstrijd in twee delen opdelen. In de eerste helft spelen we erg goed en creëerden we genoeg kansen. Ik had die penalty moeten maken en daarvoor moet ik de verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat we in de volgende wedstrijd de andere dingen ook kunnen verbeteren”, aldus Zahavi in gesprek met Fox Sports. “We zullen onszelf moeten verbeteren. We hadden vaker moeten scoren en dat hebben we niet gedaan.”

De spits zag het niveau na rust ver terugvallen. “Je moet dit 90 minuten vast kunnen houden als je prijzen wil winnen”, zo gaf hij aan. “We hadden meer kansen moeten creëren en meer goals moeten maken. Dat gebeurde niet en helaas hebben we gelijk gespeeld.”

Wat er bij de volgende penalty gebeurt voor PSV weet hij nog niet maar er zijn natuurlijk de nodige twijfels rondom Zahavi ontstaan. “Ik hoop ze natuurlijk altijd te mogen nemen. Helaas gaan ze soms wel eens mis”, zei hij daarover. “Voor Israël miste ik een heel belangrijke en vandaag nu weer. Dat is het leven van een spits. Voor mijn gevoel schoot ik hem wel goed in, maar de keeper koos de goede hoek en maakte een goede redding. Soms is het een beetje ongelukkig.”


Facebook Comments