Home Nieuws Bakayoko wilde goede vriend overhalen voor transfer naar PSV: ‘Heb hem elke...

Bakayoko wilde goede vriend overhalen voor transfer naar PSV: ‘Heb hem elke dag gebeld’

14182
1

PSV wil de Eindhovense defensie komende zomer maar al te graag versterken.

Begin vorig seizoen was het serieus in de markt voor de jonge Belgische centrumverdediger Zeno Debast. Johan Bakayoko deed er alles aan om zijn land- en generatiegenoot te overtuigen om voor PSV te kiezen.

Bakayoko en Debast zijn bekenden van elkaar. De twee speelden samen in de jeugd van Anderlecht, voordat Bakayoko naar PSV vertrok. “Zeno Debast is wel nog altijd één van mijn beste vrienden. Toen PSV Zeno vorige zomer wou halen, heb ik hem werkelijk elke dag gebeld tot het einde van de transferperiode. Ik ben blijkbaar een slechte onderhandelaar, want hij tekende niet”, lacht Bakayoko in gesprek met <i>Het Laatste Nieuws</i>.

Volgens de geruchten van destijds zag Debast een transfer naar het Philips Stadion wel zitten, maar van een daadwerkelijk akkoord tussen Anderlecht en PSV kwam het nooit. Nu grijpt het mis, want de centrumverdediger wordt in de komende dagen overgenomen door Sporting Portugal. Met de deal zou zestien à achttien miljoen euro gemoeid zijn.

Bakayoko heeft in het interview ook complimenten over voor zijn ploeggenoot Noa Lang. “Ja, voor zijn blessure waren we close. Ik begrijp niet dat mensen in België negatief over hem praten. Noa is een rustige, heel gewone gast naast het veld. Alleen op het veld doet hij soms speciaal. Een publieksspeler, hé. Hij entertaint de mensen graag – doet ie goed – maar weg van het voetbalveld verkoopt hij geen show.”

 


Vorig artikelBakayoko over ex-ploeggenoot bij PSV: ‘Een vervelend mannetje’
Volgend artikelOok in Oostenrijk geniet Luuk de Jong volop populariteit: ‘Bedankt voor het stoppen bij de nationale ploeg’

1 REACTIE

  1. Echt alle respect voor Yoko, maar zoveel geld is Zeno echt niet waard, Sporting heeft veel te diep in de buidel getast. Voor dat geld haal je echt veel betere verdedigers. Was leuk geweest voor 5 a 7 miljoen, misschien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in