Home Nieuws Bakayoko: ‘Wij zijn PSV’ | 5 schoten, 16 balcontacten in het strafschopgebied...

Bakayoko: ‘Wij zijn PSV’ | 5 schoten, 16 balcontacten in het strafschopgebied én een schitterende treffer

768
0

Blij maar nuchter, stond Johan Bakayoko na afloop voor de camera van ESPN toen hem werd gevraagd naar de 0-4 overwinning in een uitwedstrijd.

Bakayoko zag PSV goed beginnen maar relativeerde de grote zege meteen door te stellen” ‘Wij zijn PSV’, verwijzend naar de kracht van het elftal en het gehele team. Bakayoko kon niet om zijn prachtige doelpunt heen. Cijfermatig was het al meer dan goed te noemen wat Bakayoko liet zien. In de eerste helft werd hij kort op de huid gezeten door zijn directe tegenstander maar in de tweede helft was er geen houden meer aan.

Precies waar Bakayoko veel op traint liet hij zien tegen doelman Olij en de Sparta-verdedigers. Versnellen, naar binnen trekken en uithalen in de lange hoek. Bakayoko had veel goeds in petto in Rotterdam, zo lieten zijn cijfers zien. Vijf schoten binnen de zestienmeter, zestien balcontacten in de zestienmeter en zijn verwoestende schot in de kruising, bleek de oogst te zijn voor de aanvaller.

‘In het betaald voetbal was dit mijn mooiste goal. Als buitenspeler is het belangrijk om goals te maken en assists te verzorgen’, liet Bakayoko na afloop weten aan ESPN. ‘Als assistgever ben ik goed begonnen aan het seizoen, maar ik moet ook goals maken.’

De Belg, die tot zondag dit seizoen nog niet scoorde in competitieverband, zag dat het PSV even tijd kostte om Sparta tot overgave te dwingen. ‘Ze speelden erg compact, hadden ons goed bestudeerd. Maar wij zijn PSV. We moesten eroverheen en dat hebben we gedaan. We moesten vooral veel geduld hebben, in de eerste helft kregen we al veel kansen.’

Bakayoko gebruikte nuchtere bewoordingen om de acht zeges in acht speelronden te omschrijven. ‘Het gaat niet slecht maar wij zijn PSV’, aldus Johan Bakayoko in onderstaande video.

Vorig artikelPSV laat de rest schrikken | Op Het Kasteel is men uitgesproken over de kracht van PSV
Volgend artikelTekst en uitleg rond de afgekeurde goal van Luuk de Jong | Hoe ver ga je terug?