Home Nieuws Bakayoko, Sangaré en Xavi Simons | Waarom PSG steeds bij PSV aanklopt...

Bakayoko, Sangaré en Xavi Simons | Waarom PSG steeds bij PSV aanklopt om een nieuwe toekomst in te gaan

9939
0

Paris Saint-Germain staat voor een volgende renovatie. Een volgende renovatie ten einde toch eens een keer de Champions League trofee naar Parijs te halen.

De club uit Parijs maakt miljoenen verlies maar er wordt nog steeds geld uitgegeven als water. Toch lukt het maar niet voor elkaar te krijgen om Europees voet aan de grond te krijgen. Iedere trainer, ongeacht zijn staat van dienst, wordt afgerekend op de resultaten in Europa en dus zal Paris Saint-Germain deze zomer opnieuw een andere trainer gaan aanstellen. Er wordt al gesproken met kandidaat-trainer maar net zoals vorig seizoen dient de zittende trainer nog te worden ontslagen.

Het deert de Franse kampioen allemaal weinig tot niets. De gunfactor rond de lub is inmiddels ver te zoeken en vedetten als Messi en Neymar worden uitgekotst door de aanhang. PSG is op zoek naar nieuwe sterren, naar nieuwe voetbalgoden die alles nog te winnen hebben en die jong en gewild zijn. Uiteraard valt de naam van Xavi Simons geregeld in en rondom het Parc des Princes. Het stadion van de miljoenenclub is nog nostalgisch te noemen, waar verder niets rondom PSG nog nostalgisch te noemen is.

De Parijse rondweg, de bekende Périphérique, loopt als een heuse verkeersader nog karakteristiek onder het stadion door. Vele Parijzenaars maar ook passanten en vakantiegangers rijden dagelijks onder het enigszins vervallen en gedateerde maar karakteristieke stadion, vaak niet wetende in wat voor enorme financiële chaos de club uit de hoofdstad van Frankrijk zich weet te bevinden. De club raakt haar naam en faam kwijt door alle onrust en verliest simpelweg haar identiteit, die eigenlijk al jaren geleden vervlogen is door alle banden met oliestaat Qatar. De fans komen vaak in opstand en willen na het vertrek van Messi nu zo snel als mogelijk is afscheid nemen van Neymar.

PSG is al jaren een club die wankelt en nu zelfs door alle onrust op omvallen staat. Althans, vele fans van PSG maken hun ongenoegen op een dusdanige manier kenbaar, dat het bestuur van de club schrik krijgt en wankelt. De Franse grootmacht is op zoek naar nieuwe helden en boegbeelden én naar spelers waarmee men zich kan identificeren. Daartoe klopte Paris Saint-Germain al drie keer aan bij PSV. Zowel Xavi Simons, Ibrahim Sangaré als Johan Bakayoko werden en worden gezien als nieuwe boegbeelden van de Parijse club, die ook nog eens het Parc des Princes wil verlaten voor het 15 km verderop gelegen Stade France in St. Denis, een voorstad van Parijs waar het Franse nationale elftal de thuiswedstrijden in de regel afwerkt.

De Parijse club zag in Johan Bakayoko een nieuw jong boegbeeld en stelde het management van Bakayoko voor meteen een club te zoeken voor een verhuurperiode. Na een seizoen zou Bakayoko dan voor de Parijse hoofdmacht moeten gaan spelen. Bakayoko zag het echter niet zitten. De naam van Simons blijft maar rondzingen in Parijs.

Xavi Simons staat er dusdanig goed op bij de Parijse club dat ondanks het feit dat de zittende trainer nog steeds de zittende trainer is, er met de nieuwe beoogde trainer al voorzichtig gesproken zou zijn over Xavi Simons. De nieuwe beoogde trainer luistert naar de naam Luis Enrique, die een verleden in Barcelona heeft en Xavi Simons nog kent vanuit de gezamenlijke periode in de Catalaanse hoofdstad. Luis Enrique, voor de duidelijkheid, is nog geen trainer van PSG, blijkt erg gecharmeerd te zijn van Xavi Simons.

PSV dient zich dus zorgen te maken, stelt het medium Foot01 vast. De Catalaan die het hoogstwaarschijnlijk voor het zeggen krijgt in de Franse hoofdstad heeft immers een voorliefde voor het werken met jonge spelers. Xavi Simons zou wel openstaan voor een terugkeer, maar alleen als Paris Saint-Germain hem speeltijd kan bieden. Tijdens zijn eerdere dienstverband in Parijs maakte Simons immers amper minuten en wenst ‘dat niet nog een keer’.

In Nederland mag er dan steevast gemeld worden dat PSV niet zoveel schrik behoeft te hebben voor Paris Saint-Germain met betrekking tot een transfer naar Parijs maar in de hoofdstad zelf denkt men daar anders over. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder lastig karwei voor PSV om hun ‘supertalent’ te behouden’, klinkt het.


Vorig artikelTalentvolle spits Jason van Duiven schuift door naar A-selectie
Volgend artikelIsaac Babadi internationaal zeer gewild: Ook Stade Rennais meldt zich voor toptalent Babadi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in