Home Nieuws Bakayoko NIET gedreven door geld en duidelijk over PSV toekomst: ‘Ik ben...

Bakayoko NIET gedreven door geld en duidelijk over PSV toekomst: ‘Ik ben hier nog lang niet klaar’

1956
0

Johan Bakayoko lijkt momenteel voor een serie aan internationale topclubs een zeer gewild transfertarget te zijn.

De snelle buitenspeler die een enorme ontwikkeling weet door te maken, zit onder Peter Bosz dicht tegen een basisplaats aan. Bakayoko, zijn ouders en management hebben jaren terug al een duidelijk stappenplan opgezet ten einde de aanvaller richting de Europese top te begeleiden. Het talent is groot, de potentie is daar en de ontwikkeling omhoog lijkt te zijn ingezet. Toch lukt het de jonge Belg alle verleidingen van de Europese topclubs die momenteel interesse tonen, te weerstaan.

Niet gedreven door geld of andere vormen van financiële genoegdoeningen, lijkt Bakayoko moemnteel onverstoorbaar op weg te zijn richting de internationale top. De aanvaller merkt en voelt aan alles dat een basisplaats in het verschiet ligt. Wel zal de aanvaller constanter moeten worden in zijn spel, zijn acties en in doelgerichte acties. Want er gaat uiteraard ook nog wel wat mis als Bakayoko aan de bal komt. Niettemin is de enorme potentie onmiskenbaar daar.

De namen van clubs als Paris Saint-Germain en Napoli klinken menig jonge voetballer als muziek in de oren maar Bakayoko zal deze zomer niet vertrekken bij PSV. Om de woorden van Aad de Mos te gebruiken na het plotselinge en pijlsnelle vertrek van Xavi Simons naar Red Bull Leipzig, verwijzen we graag naar de eerdere uitspraken van Johan Bakayoko in gesprek met Voetbal International.

‘Voor mij is het allemaal vrij simpel: als je talent en kwaliteit hebt en je laat het zien, dan komen de grote clubs vanzelf. De verleiding kan groot zijn als een club als PSG interesse heeft, maar ik focus me op PSV om hier te groeien. Als ik dat met succes doe, dan blijven dat soort clubs je altijd volgen. En PSV was heel duidelijk: ze wilden me niet laten gaan. Dat beschouw ik als een mooi compliment en ik ben hier ook nog lang niet klaar’, zei de aanvaller, die in feite het tegenovergestelde van Xavi Simons denkt. Simons zwichtte voor het grote geld uit Parijs en liet zich verleiden tot een gang naar een club die Simons nooit vrijwillig had verkozen als vervolgstap in zijn nog prille carriere.

Aad de Mos verwees naar een gebrek aan persoonlijkheid in het maken van eigen keuzes, enkele dagen na het vertrek van Simons naar Red Bull Leipzig. Johan Bakayoko zei al eerder ‘nee’ tegen Paris Saint-Germain en ‘nee’ tegen een verhuur aan een andere club en zal dat deze zomer opnieuw doen. Xavi Simons kan een voorbeeld nemen aan de standvastigheid van Johan Bakayoko en zijn familie plus management.

‘Ik blijf sowieso bij PSV en richt me op wat komen gaat. Voetballen in de Champions League, dat is het doel voor de komende weken. En natuurlijk de Johan Cruijff Schaal die we willen pakken. Feyenoord is sterk, vorig jaar waren ze heel constant en daardoor ook de terechte kampioen, maar wij hebben iets recht te zetten. En daarna moeten we ook een sterke start in de competitie maken. Gewoon op alle podia knallen. We moeten met PSV dit seizoen alle prijzen pakken’, aldus Johan Bakayoko, die in tegenstelling tot Xavi Simons dus NIET gedreven wordt door geld, onder het mom dat de Bundesliga zo’n sterke competitie is.


Vorig artikelDe Ketelaere overweegt te kiezen voor Spaanse Champions League-miljoenen
Volgend artikelNiet fitte en niet afgetrainde Mo Ihattaren als held ontvangen in Turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in