Home Nieuws Bakayako denkt anders dan Xavi Simons en is blij met komst Lozano:...

Bakayako denkt anders dan Xavi Simons en is blij met komst Lozano: ‘Ze kunnen 100 miljoen bieden, ik wil bij PSV blijven’

10637
1

Johan Bakayoko liet afgelopen weekend in gesprek met de NOS de afgelopen maanden de revue passeren.
Er bleek zoals bekend wel één en ander te doen te zijn rondom Bakayoko, die een stormachtig jaar doormaakt in de positieve zin van het woord.

Lange tijd was er op de interesse van Paris Saint-Germain geen vuilte aan de lucht wat de toekomst van Bakayoko aanging. De winterse interesse vanuit Parijs werd nog een keer omgezet in zomerse interesse in de vorm van een concreet, nieuwe en verhoogd bod maar het deerde de jongeling en zijn familie eigenlijk helemaal niets. Bakayoko bleef bij zijn eerdere standpunt de club niet te verlaten en zag ondertussen zijn teamgenoot Xavi Simons ineens en uit het niets de club juist wel verlaten.

Het zorgde de gehele zomer voor twijfels vanuit de achterban over het eerder ingenomen standpunt van Bakayoko. Simons maakte tenslotte ook uit het niets de stap naar een andere club maar Johan Bakayoko blijkt toch anders in elkaar te zitten. Zijn visie op zijn toekomst bij PSV veranderde niet en dus sprak hij zich afgelopen week nogmaals uit over zijn contract bij PSV. Ook een bod van Brentford van veertig miljoen euro bracht hem niet aan het twijfelen.

In gesprek met de NOS blikt de jonge topvoetballer terug op de turbulente zomer. “Er is best veel gebeurd natuurlijk, het was druk rondom mij”, begint Bakayoko in gesprek met de NOS na RKC – PSV. “Maar het is gelukt om gefocust te blijven.”

Zoals gezegd had Bakayoko de beslissing bij PSV te blijven al eerder genomen. “Die beslissing had ik al aan het begin van de transferperiode gemaakt. Natuurlijk, als je zulke aanbiedingen krijgt dan denken mensen dat je daar toe voelt aangetrokken, maar ik ben nooit van gedachten veranderd.”

Bakayoko voelt zich als een vis in het water bij PSV en wil kost wat kost bij de club blijven waar hij ook de opleiding genoot. “Het was mijn bedoeling om bij PSV te blijven, om hier kampioen te worden en zover mogelijk in de Champions League te komen.”

“Ja, dat is een best hoog bedrag”, doelt hij op de biedingen die in de media verschenen tot vorige week vrijdag. “Maar ik ben voetballer en focus mij op het veld. Ze kunnen veertig, vijftig of honderd miljoen bieden, ik heb de beslissing genomen om te blijven.”

Bakayoko zag er met Hirving Lozano wel een grote concurrent bij komen maar het antwoord op de vraag hoe hij naar de Mexicaan kijkt is bijzonder te noemen. “Daar ben ik hartstikke blij mee. Ik hou van concurrentie Met goede spelers hebben we meer kans om onze doelen, en ook mijn persoonlijke doelen, te halen: kampioen worden”, aldus een zelfverzekerde Johan Bakayoko, die als net 20-jarige onervaren aanvaller opvallend rustig het transferwindow doorstond.


Vorig artikelDe intenties zijn duidelijk: ‘Ik wil bij PSV blijven en mijn contract verlengen’
Volgend artikelDramatische week Rangers na nederlaag tegen Celtic, Schotse media zijn 5-1 in Eindhoven niet vergeten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in