Home Columns Babadi’s contractperikelen: Vergeten of verwaarloosd?

Babadi’s contractperikelen: Vergeten of verwaarloosd?

1632
0

Er is veel te doen rond Isaac Babadi. De jonge topvoetballer zag de aandacht rond zijn persoon stevig toenemen na zijn eerste wedstrijden in PSV 1.

Peter Bosz lijkt enorm te geloven in de capaciteiten van het toptalent maar er speelt wel degelijk iets rondom zijn aflopende contract. Het belangrijkste detail is natuurlijk dat er nog altijd geen overeenstemming bereikt is en er diverse clubs aan de poorten rammelen Babadi transfervrij over te nemen.

Uiteraard zal dat gepaard gaan met een fors bedrag aan tekengeld want zo werkt het natuurlijk in de voetballerij. Volgens Voetbal International is PSV gewoon vergeten het contract van Babadi te verlengen. Dat lijkt ons een sterk verhaal maar uitsluiten kunnen we het niet. Anderzijds meldde het Eindhovens Dagblad deze week dat de jonge topvoetballer voorlopig niet gaan bijtekenen.

De reden daar weer achter kan zijn natuurlijk het magere aantal speelminuten zijn maar ook concrete interesse vanuit andere clubs, die de datum van het aflopende contract van Babadi steeds dichterbij zien komen. Wat staat PSV te wachten komende weken en maanden rond Isaac Babadi?

Oftewel: Babadi’s contractperikelen: Vergeten of verwaarloosd? Terwijl PSV de krantenkoppen blijft domineren met indrukwekkende prestaties op het veld, ontvouwt zich achter de schermen een verhaal dat de toekomst van de club mogelijk op zijn kop zet.

De huidige contractstatus van Babadi bij PSV is al enige tijd onderwerp van speculatie. De talentvolle middenvelder, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, blijkt vooralsnog niet van plan te tekenen. Het is een ontwikkeling die zowel fans als clubleiding zorgen baart. De vraag is nu: wat houdt Babadi tegen?

Hoewel geen enkele bron een concreet antwoord biedt op de reden van Babadi’s aarzeling, suggereren enkele berichten dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Dat Babadi nog niet heeft bijgetekend, is volgens media, “een teken aan de wand”. Het lange afwachten en geruis maken dat een contractverlenging eigenlijk steeds onwaarschijnlijker wordt. De geruchtenmolen draait op volle toeren, en het wordt steeds duidelijker dat PSV voor een flinke uitdaging staat.

Een scenario waarin Babadi Eindhoven transfervrij verlaat, wordt met de dag realistischer. Diverse bronnen, waaronder de speler zelf, suggereren dat Babadi zijn opties openhoudt. De verleiding van buitenlandse clubs en lucratieve aanbiedingen kunnen hierbij een rol spelen. Voor PSV zou dit een forse klap zijn, gezien het feit dat ze mogelijk een speler van zijn kaliber zonder compensatie zouden verliezen.

Vergeten of niet vergeten? De komende maanden zullen ongetwijfeld cruciaal zijn in de Babadi-saga. Met het verstrijken van de tijd neemt de druk op PSV alleen maar toe. De club zal alles op alles moeten zetten om Babadi te behouden, of in het slechtste geval, een manier moeten vinden om zijn (lees: waarschijnlijke) vertrek op te vangen.

De situatie omtrent Babadi wordt in ieder geval flink vergeleken met dat van ex-clubgenoot, Xavi Simons. Toch blijkt de zaak van Babadi uniek. PSV heeft aangegeven dat ze het zich niet kunnen veroorloven om Babadi gratis de deur uit te laten lopen en dat grof financieel geschut hierbij noodzakelijk is.

Concluderend kan gesteld worden dat, terwijl de toekomst van Babadi bij PSV nog ongewis is, het duidelijk is dat de komende maanden bepalend zullen zijn voor zowel de speler als de club. De hoop is dat er snel duidelijkheid komt, zowel voor de fans als voor alle betrokken partijen.


Vorig artikelSpaanse media hijsen Memphis Depay op de troon
Volgend artikelPeter Bosz herhaalt zich en trekt zich niets aan van kritieken over uitspraken Go Ahead Eagles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in