Home Nieuws Baalt AZ van transfer Veerman naar PSV? Geïrriteerde Eenhoorn: ‘Ik zat aan...

Baalt AZ van transfer Veerman naar PSV? Geïrriteerde Eenhoorn: ‘Ik zat aan tafel, ik ken de bedragen’

12877
0

Of AZ directeur Robert Eenhoorn zondagmorgen aan de chagrijnige kant was, is wellicht een te kort door de bocht conclusie maar de AZ voorman had zondagmorgen bar weinig te vertellen aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie.

Robert Eenhoorn was als tafelgast aanwezig en werd onder meer door Hans Kraaij de hemd van het lijf gevraagd maar de AZ directeur leek weinig zin te hebben in alle vragen. Kort, bondig maar ook kortaf was Eenhoorn zo nu en dan naar Kraaij en presentator van Dongen. Toen het onderwerp Joey Veerman werd aangesneden leek Eenhoorn als door een adder gebeten in zijn antwoorden want er kwamen nauwelijks nog redelijke antwoorden uit de mond van Eenhoorn.

AZ was eerder dit seizoen druk in de weer met Heerenveen om de 23-jarige middenvelder over te nemen. AZ wilde daarvoor zelfs het transferplafond lichten en meer dan de oorspronkelijke grens van 3 miljoen voor een speler gaan betalen. Zo bevestigde algemeen directeur Robert Eenhoorn want voor Veerman wilde men in Alkmaar een uitzondering maken. Althans, dat was de bedoeling. AZ deed een bod dat in de buurt kwam van het bedrag dat PSV in januari overmaakte naar Heerenveen: zo’n zes miljoen euro. Maar Eenhoorn wilde niets bevestigen noch ontkennen over het genoemde bedrag.

Kraaij kon zich op zijn beurt daar weer niet in vinden en vroeg Eenhoorn of hij het bedrag even kon bevestigen. ‘Waarom?’, vroeg Eenhoorn kribbig. ‘Het klopt dat we hoger zijn gegaan dan de afgelopen jaren. Zes miljoen? Dat moet je niet geloven. Hoeveel het wel was, doet er niet toe’, luidde het antwoord.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, bevestigde eerder dat AZ bijna net zoveel heeft geboden als PSV. Eenhoorn liet zich er niet meer over uit en zei: “Ik heb aan tafel gezeten bij Heerenveen, dus ik ken de bedragen heel goed. Het was een serieus bod, maar die zes miljoen klopt niet”, benadrukt Eenhoorn. “Waarom zou ik het exacte bedrag ook moeten zeggen? Dat doet geen enkele club”, aldus een geïrriteerde Eenhoorn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here