Home Nieuws AZ uit werd de wedstrijd van de donderspeech van Mark van Bommel

AZ uit werd de wedstrijd van de donderspeech van Mark van Bommel

70
0

PSV zou de race om de landstitel vast en zeker tot de laatste verplaatste speelronde volhouden. Die mening was menig journalist en analist toebedeeld.

Het liep uiteindelijk anders. In Alkmaar verloor PSV de behaalde status van landskampioen. De middag in Alkmaar bleek het einde van de titeldroom. Denzel Dumfries en Luuk de Jong blikken nogmaals terug op die middag die zo van een belangrijke laatste uitwedstrijd veranderde in een anticlimax met een donderspeech van Mark van Bommel tot gevolg.


“Ik vond het wel redelijk vervelend. Als je dan opeens achttien dagen niets hebt.”, zegt De Jong over de lange break in de seizoensterugblik van FOX Sports.

Het ritme van PSV bestond voornamelijk uit trainen en rusten, valt Dumfries de Jong bij “Je raakt je hele wedstrijdspanning kwijt. Het is geen excuus en ik snap het ook wel, gezien het Europese programma van Ajax: maar ik denk dat dit nergens ter wereld gebeurt. Of ik het oneerlijk vond? Nou, ik vind het heel knap wat Ajax gepresteerd heeft in Europa, maar een competitie bestaat uit achttien teams. Ik vind dat de KNVB ook rekening moet houden met de andere clubs.”

PSV verloor en het betekende meteen einde seizoen met een tweede plaat me tot gevolg. De Jong: “Je moet er als team voor zorgen dat je na zo’n periode helemaal fit en klaar bent voor die wedstrijd. Voor ons gevoel waren we dat ook, maar we verloren hem toch.”

Na die nederlaag vielen er harde woorden in de kleedkamer, zegt Dumfries eerlijk. “We hebben een donderspeech gehad. Dan vertelt Mark van Bommel de waarheid, hoe hij het ziet. Dat was niet mals, maar wel terecht. Er zijn goede dingen gezegd: wat er beter moest gaan en niet wat er slecht is gegaan.”


Facebook Comments