Home Nieuws AZ scout Arthur Numan: ‘Mijn hart ligt bij PSV’

AZ scout Arthur Numan: ‘Mijn hart ligt bij PSV’

2861
0

Het lijkt al eeuwen geleden maar bij menig PSV fan staan de rushes van Arthur Numan nog steeds helder op de netvliezen.

Tegenwoordig is Arthur Numan scout van Az maar zijn hart klopt nog altijd voor PSV.


In gesprek met Omroep Brabant zegt hij daags voor de topper in Alkmaar. ‘Geloof het of niet, maar ik was voor AZ én PSV als kind. Ik had niet zo veel met Ajax. Mijn vader was altijd AZ-fan en daar ben ik veel gaan kijken. Maar ik keek ook heel graag naar PSV.”

Numan snapt niet dat PSV zo weinig topwedstrijden wist te winnen afgelopen periode. Vol verbazing kijkt hij naar die serie. “Dat las ik deze week pas. Echt ongelooflijk. Dat kan toch niet waar zijn? Zo veel topwedstrijden op rij niet winnen is pijnlijk. Ik heb er ook geen verklaring voor. Maar de spelers zullen het er hoe dan ook over hebben gehad deze week. Dat speelt mee, kan niet anders. Ik heb er zelf met volle verbazing naar zitten kijken.”

Numan volgt PSV nog altijd en ziet voor volgend seizoen veel kansen op succes. “Ze zijn naar mijn mening te wisselvallig. Spelen net wedstrijden gelijk, die je eigenlijk net moet winnen om langer mee te kunnen doen om de titel. Ik ben benieuwd of ze volgend seizoen meer gekneed zijn in de speelstijl van Schmidt. Ze beschikken over heel veel kwaliteit met spelers als Donyell Malen en Mario Götze, dus dat kan komend seizoen zomaar wat worden.”

Als het over de onderlinge wedstrijd van zondagmiddag gaat is Numan duidelijk.
“Mijn hart ligt bij PSV, maar nu juich ik voor mijn werkgever. Dat lijkt me ook logisch.”