Home Nieuws Augsburg niet bereidwillig en verlangt fors doorverkooppercentage van PSV, dat wil doorpakken...

Augsburg niet bereidwillig en verlangt fors doorverkooppercentage van PSV, dat wil doorpakken voor Pepi

11470
0

Bundesligaclub en werkgever van Ricardo Pepi Augsburg, is lang niet zo bereidwillig als eerder in Duitse en Nederlandse media werd aangenomen.

De Zuid-Duitse club wenst het onderste uit de kan te halen rond een transfer van de jonge Amerikaanse spits. Waar eerder nog werd verondersteld dat Augsburg zich niet al te moeilijk zou opstellen ten einde de ontevreden speler te laten vertrekken, lijkt het er nu op dat de werkgever van Pepi zich keihard opstelt in de transferperikelen rond de spits.

Volgens het Duitse voetbalmedium Kicker is het wel duidelijk wat de wens van Pepi is. De jonge Amerikaanse spits wil alleen naar PSV vertrekken en heeft de belangstelling van andere clubs, waaronder Feyenoord, vooralsnog geparkeerd. De Duitse club kocht de aanvaller in 2022 voor zestien miljoen euro van FC Dallas en weet inmiddels dat de transfersom voor de spits niet in de buurt van de investeringssom zal geraken. Er lonkt dus een verlies en dat wenst de Duitse club te minimaliseren door een fors doorverkooppercentage te eisen.

Daarom verlangt Augsburg volgens het Duitse medium een doorverkooppercentage van 25 procent. Kicker benadrukt dat PSV en Feyenoord gaan uitmaken wie er met Pepi aan de haal gaat maar dat PSV eigenijk op pole-position ligt.

Recent meldde het Eindhovens Dagblad al dat de transfer van Ricardo Pepi ‘complex’ zou gaan worden. De Amerikaan leeft al tijden in onmin met Augsburg en ook tussen zijn zaakwaarnemer en Augsburg botert het niet. Bij PSV kan Pepi de concurrent van Luuk de Jong worden. Technisch directeur Earnest Stewart kent Pepi van zijn periode bij de Amerikaanse voetbalbond.


Vorig artikelCocu en Vitesse zetten in op komst ‘één van de grotere talenten’ en aanvoerder Jong PSV
Volgend artikelCody Gakpo, nieuwe spits van Oranje: ‘Je zou twee Gakpo’s in je team willen hebben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in