Home Nieuws Atletico – PSV | Plaza Mayor, Madrid: ‘Gastcollege Gerbrands in communicatie en...

Atletico – PSV | Plaza Mayor, Madrid: ‘Gastcollege Gerbrands in communicatie en leiderschap’

1657
0

Toon Gerbrands zet over enkele maanden een punt achter zijn PSV periode. Club en bestuurder maakten afgelopen week bekend dat het contract na dit seizoen beëindigd wordt.

De samenwerking tussen PSV en Gerbrands was een succesvolle samenwerking te noemen en dus is er veel respect voor Gerbrands, ook vanuit de media. Voor AD Sportwereld journalist Sjoerd Mossou is het vertrek van Toon Gerbrands bij PSV aanleiding een mooie column over de algemeen directeur te schrijven. Mossou prijst het werk van Gerbrands bij PSV en in het voetbal in het bijzonder. Tegelijk sneert Sjoerd Mossou ook naar Edwin van der Sar, die afgelopen twee weken verre van goed wist te communiceren inzake de gebeurtenissen in Amsterdam.

De AD journalist wijst in zijn column over Toon Gerbrands naar de gebeurtenissen in Madrid ten tijde van de return in de 1/8 finale van de Champions League tussen Atletico Madrid en PSV. Mossou prijst de aanpak van Gerbrands na de gebeurtenissen op het Plaza Mayor in het centrum van Madrid. De beelden gingen Europa door en dus greep Gerbrands in. Maar bovenal gaf Gerbrands een gastcollege in communicatie, moreel leiderschap en crisismanagement’, begint Mossou zijn column over de huidige algemeen directeur van PSV.

Eerst door meteen woest voor de camera te verschijnen, de volgende ochtend al, scherp wijzend op de normen en waarden van de club PSV. In de nasleep was Gerbrands glashelder en onverbiddelijk, en later ook menselijk, door de daders op kantoor uit te nodigen en met ze in gesprek te gaan.

Telegraaf Chef Voetbal Valentijn Driessen heeft ook bewondering voor Gerbrands maar stelde deze week wel vast dat de Raad van Commissarissen bij PSV geen vertrouwen meer heeft in de werkwijze van Gerbrands bij PSV. Driessen vindt dat de afgelopen vier jaar de klad er is in gekomen bij PSV. Mossou kijkt vooral naar wat er afgelopen jaren bij PSV wel goed is gegaan onder Gerbrands en dus wijst Mossou naar de gebeurtenissen in Madrid in 2016.

Over ‘Toon Tegeltjeswijsheid’ wordt in met name Amsterdam en Rotterdam soms schamper gedaan. Zijn managementboeken, zijn attitude van een dorpspastoor, zijn verleden als volleyballer, zijn onbedwingbare neiging om de alwetende goeroe uit te hangen: bij Ajax en Feyenoord klonk geregeld een lacherig soort cynisme. Maar wat nou juist Toon Gerbrands als geen ander snapte: de rol van een voetbalclub in zijn maatschappelijke context. Een sociaal bolwerk dat verbindt, dat zijn identiteit koestert en verdedigt. Stevig leiderschap met korte lijnen, maar altijd met een open blik naar buiten.

De baas van een voetbalclub kan maar beter een moraalridder zijn, dan totaal wereldvreemd.’, aldus Sjoerd Mossou, die vol respect en waardering over Toon Gerbrands schrijft.


Vorig artikelFranse media: Memphis denkt aan vertrek bij Barcelona en zoekt contact met het Lyon van Peter Bosz
Volgend artikelMario Götze voelde de steun van de fans: ‘Eindelijk weer winnen in een vol stadion’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in