Home Nieuws Atlético al bezig met finale Champions League

Atlético al bezig met finale Champions League

13
0

Atlético Madrid was op 24 mei 2014 dicht bij het winnen van de Champions League. Real Madrid maakte in de finale in Lissabon echter vlak voor tijd een 0-1 achterstand ongedaan en liep in de verlenging flink uit: 4-1. De tegenstander van PSV in de 1/8e finale wil zich weer plaatsen voor de finale.

Wellicht kan PSV zo ‘profiteren’ als er sprake is van onderschatting door de Madrilenen. Immers als de ploeg zo gefocust is op de finale, is de 1/8e finale maar een ‘tussenstation’.  Precies zoals AS Monaco de heen- en terugwedstrijd tegen PSV in 2005 benaderde. Monaco was in 2004 verliezend finalist tegen FC Porto en keek uit naar een nieuwe finaleplaats. Het uitgeklede Monaco was geen schim van de succesvolle ploeg van voorgaande jaren en PSV plaatste zich voor de kwartfinale waarin later Lyon werd verslagen.
“We gaan er dit seizoen alles aan doen om de Champions League te winnen”, zegt de voorzitter van Atlético in gesprek met TVE. In 1973/74 moest Atlético ook genoegen nemen met de status van verliezend finalist; Bayern München was te sterk. “We willen voor de derde keer in de finale staan en als dat lukt, dan willen we niet weer met lege handen staan.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here