Home Nieuws Aster Vranckx geenszins uit beeld, transfer Belgische middenvelder in januari reële optie...

Aster Vranckx geenszins uit beeld, transfer Belgische middenvelder in januari reële optie voor PSV

2385
0

De Belgische international Aster Vranckx werd deze zomer wekelijks en soms zelfs wel dagelijks aan PSV gekoppeld.

Al in een vroeg stadium van het internationale en voor PSV roerige transferwindow, werd de club gekoppeld aan Aster Vranckx. De pas twintigjarige Belg gold als een belangrijk transfertarget voor de club en de interesse bleek wederzijds te zijn. Technisch directeur Earnie Brands nodigde de jonge middenvelder van Vfl Wolfsburg zelfs uit op De Herdgang aan het begin van de zomer.

De club maakte al wel vrij snel duidelijk dat Aster Vranckx alleen in aanmerking voor een transfer naar PSV zou komen als Ibrahim Sangaré verkocht zou worden. Dat die transfer pas op de slotdag van het internationale windwow tot stand kwam, pakte bepaald niet in het voordeel uit de speler die zelf ook graag naar PSV wilde.

Niet in de laatste plaats omdat zijn beste vriend Johan Bakayoko al meermaals had uitgesproken deze zomer bij PSV te zullen blijven. Beide internationals zagen het de gehele zomer zitten om ploeggenoten te worden bij PSV. Even leek er sprake te zijn van een akkoord tussen PSV en Wolfsburg maar juist in die periode werd bekend dat de directie van Wolfsburg het geenszins op prijs stelde dat PSV in contact stond met de jonge Belg, die zoals gezegd al international van zijn land is.

‘Als PSV interesse heeft in één van onze spelers, zullen ze zich eerst bij ons moeten melden’, klonk het geïrriteerd en gedecideerd vanuit de Volkswagenstad. Er bleek daarna enige tijd sprake te zijn van een akkoord tussen de Italiaanse Serie A club Fiorentina en Wolfsburg maar ook die transfer vond uiteindelijk geen doorgang. Vanuit Italie werd gemeld dat Aster Vranckx al in Florence zou zijn voor de medische keuring maar alles leek te zijn afgeblazen.

De oorzaak? Een mogelijke aanstaande transfer van Ibrahim Sangaré naar welke Premier League-club dan ook? Wie zal het zeggen. Uiteindelijk vond de transfer geen doorgang maar een toekomstige transfer van Aster Vranckx naar PSV valt zeker niet uit te sluiten. Aster Vranckx blijkt zelf een transfer naar PSV ook nog uit het hoofd te hebben gezet.

De winterstop kan daarin uitkomst bieden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Trainer Peter Bosz heeft niet heel veel opties op de zogenaamde ‘zes’ positie. Tegen RKC Waalwijk speelde aankoop Jerdy Schouten opnieuw centraal achterin, waardoor Joey Veerman een middenveld vormde met Guus Til en Ismael Saibari. Een winterse transfer van Aster Vranckx of een eventuele andere ‘zes’ valt zeker niet uit te sluiten.

‘Door de magere bezetting houdt PSV Vranckx ‘in portefeuille’, schrijft het Eindhovens Dagblad. Aster Vranckx mocht de voorbije transferperiode dan weer wel vertrekken en dan weer niet vertrekken bij VfL Wolfsburg. En dus de kans groot dat Aster Vranckx in beeld blijft bij PSV. Zowel Earnie Stewart als de scouts van de club zijn zeer te spreken over de kwaliteiten van Aster Vranckx.


Vorig artikelEen ronde langs prominenten | Wie wordt er landskampioen? ‘Dit PSV imponeert mij’
Volgend artikelTrotse Cody Gakpo kreeg even ‘flashbacks’: ‘Geweldig hoe het nu met PSV gaat, ben supertrots’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in