Home Nieuws AS Monaco-coach Clement over Ajax – PSV: ‘Wat een prestatie’

AS Monaco-coach Clement over Ajax – PSV: ‘Wat een prestatie’

2423
0

In Monaco kijkt men uit naar de krachtmetingen tegen PSV. De club uit het Vorstendom kende een wisselende voorbereiding maar acht zich toch sterk genoeg om het PSV lastig te gaan maken.

In aanloop naar AS Monaco – PSV sprak de Belgische coach al over de komende twee wedstijden tegen PSV. Clement ging er zaterdagavond eens goed voor zitten en zag PSV vervolgens vijf keer scoren tegen Ajax. De coach van de Monegasken is onder de indruk van de prestatie van PSV. “We hebben een zware voorbereiding achter de rug, maar dat moet ook om het volgende niveau te bereiken’, zei Clement tijdens het persmoment tegenover de verzamelde media. ‘De meeste spelers staan er goed voor. Benoît Badiashile kreeg een trap op zijn voet en Sofiane Diop heeft veel dagen van de voorbereiding gemist. Er zijn dus nog wat onzekerheden’, beweerde Clement.

De coach weet dat PSV met vertrouwen aan de aftrap zal verschijnen. De Belg zag PSV excelleren in Amsterdam en vertelde zijn spelers dat men gewaarschuwd moet zijn voor de aanvalsdriften van PSV. ‘Om op het veld van Ajax vijf doelpunten te maken, wat een prestatie… De spelers van PSV hebben de kwaliteiten getoond die we van ze kennen: een geweldige aanvallende kracht en een geweldig collectief met ervaren spelers. Maar we zijn vastbesloten om zo’n team te verslaan’, was Clement strijdvaardig.

Ruud van Nistelrooij kreeg de nodige complimenten toebedeeld van Clement. Ook in het Vorstendom weet men dat van Nistelrooij aan zijn eerste grote klus als trainer is begonnen. ‘Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik weet wat voor een geweldige voetballer hij was. Hij was een aanvaller, die nu zijn eerste maanden als hoofdcoach doormaakt. Zijn team heeft een duidelijke structuur, hij valt aan om wedstrijden te winnen. Zijn sterkste punt is de omschakeling en het spel via de grond’, aldus Clement over AS Monaco – PSV.


Vorig artikel‘Ki-Jana Hoever is geen back maar een centrale verdediger, hij heeft daar niets te zoeken’
Volgend artikel3-5 nederlaag dreunt hard na in Amsterdam, Steven Bergwijn legt uit waarom hij wel juicht tegen PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in