Home Nieuws Arthur Numan is Romario nog lang niet vergeten

Arthur Numan is Romario nog lang niet vergeten

1403
0

Arthur Numan komt niet meer zo vaak in het nieuws. De verdediger opereert enigszins buiten de voetballerij maar scout nog wel voor AZ.

Numan houdt de verrichtingen van zijn voormalige werkgevers nog altijd in de gaten en volgt PSV op de voet. Numan komt ook nog geregeld in Glasgow, waar hij een gewaardeerde speler van Rangers FC was. Numan speelde in zijn carrière samen met diverse wereldsterren. Zo was hij bij PSV ploeggenoot van Romário, die destijds al niet overliep van de trainingsarbeid. Numan kan zich de Braziliaanse vedette nog goed voor de geest halen.

“Ik was nog een jong ventje toen ik bij PSV kwam”, zegt Numan in het Ziggo Sport Voetbal Café. “Toen merkte je al in de kleedkamer dat er soms wat groepjes waren. Het was ook een lichting die heel succesvol was geweest en in 1988 de Europa Cup 1 wonnen. Je merkte dat er soms wat groepjes waren. En Romário liep ook rond van: ‘beetje moe, beetje moe.”

Numan gaat verder: “Maar dan was het zaterdag en scoorde hij uit het niets twee goals. Dat was natuurlijk zijn kwaliteit. Hij was echt exceptioneel. Romário en Ronaldo waren allebei echt geweldig. Wij dachten toen ook van: ‘laat hem tijdens de trainingen maar lekker gaan’. En dan zag je wat hij er allemaal uitgooide in de wedstrijden”, aldus Arthur Numan.


Vorig artikelVan Hanegem baalt van ’tevredenheid’ bij PSV: ‘Ik zie PSV niet van Ajax winnen’
Volgend artikelPhillipp Mwene inzetbaar tegen Ajax, rechtsback lijkt matig spelende en niet topfitte Teze te gaan vervangen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in