Home Nieuws Arteta onder de indruk van Ruud van Nistelrooij én PSV: ‘Veel respect...

Arteta onder de indruk van Ruud van Nistelrooij én PSV: ‘Veel respect voor Ruud, PSV verdient complimenten”

892
0

Arsenal coach Mikel Arteta krijgt al weken compliment na compliment voor het spel van zijn ploeg maar donderdagavond na de wedstrijd was de coach van de Gunners ook complimenteus voor PSV.

De Spaanse Bask zag dat zijn ploeg moeite had om er doorheen te komen en dat PSV zo nu en dan gevaarlijk in de tegenaanval was. Even was Arteta bang dat hij het deksel op de neus zou krijgen in de tweede helft. Na afloop was er sprake van opluchting. ‘Het was een heel intense wedstrijd tegen een heel goede ploeg’, zei Arteta tegen ESPN over PSV. ‘Ze waren in topvorm in de aanloop naar deze wedstrijd. Ik heb veel respect voor wat Ruud en zijn ploeg presteren. Het lag dicht bij elkaar, al hadden wij veel kansen die we niet benutten. Daardoor werd het moeilijker. PSV verdient complimenten voor de manier waarop het speelde’, was de Spanjaard complimenteus.

Arsenal heeft na vier wedstrijden twaalf punten verzameld en is zeker van een vervolg in de Europa League. Daarnaast is de ploeg koploper in de Premier League en wist het al negen van de tien wedstrijden te winnen. Toch verwacht Arteta een zware wedstrijd in Eindhoven. ‘Vandaag hebben we bereikt wat we wilden: een plek in de volgende ronde. Nu willen we ons verzekeren van de eerste plaats. Dat moeten we zelf verdienen, want het wordt volgende week een moeilijke wedstrijd.’

Arteta heeft het PSV van Van Nistelrooij goed gevolgd in de aanloop naar de ontmoeting tussen beide clubs. ‘Ruud is een legende. Ik keek op tegen hem toen hij nog speelde en ik ben ook onder de indruk van wat hij tot dusver als trainer heeft bereikt’, aldus de Spaanse succestrainer, die na drie seizoen lijkt te kunnen gaan oogsten in Londen.


Vorig artikelGeen passlijn naar ‘opnieuw onzichtbare’ Gakpo, Engelse media verschuiven aandacht naar Xavi Simons
Volgend artikelDroom Xavi Simons komt dichterbij: Van Gaal neemt Simons op in voorlopige WK selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in