Home Nieuws Art Langeler over vertrekkende talenten

Art Langeler over vertrekkende talenten

50
0

De Herdgang was de afgelopen jaren een toevluchtsoord voor exotische spelers uit allerlei werelddelen. Slechts weinig kregen een contract en vertrokken weer na amper één voetbaljaargang. Art Langeler ziet waarom de succesfactor maar klein is.

“Het verwachtingspatroon is bij een stap naar PSV vaak hoog. Soms gaat het om spelers die in eigen land al zeer bekend zijn, dat is bijvoorbeeld ook bij Beto het geval”, reageert Langeler in het Algemeen Dagblad. “Hij is international in Peru, een land dat hoger staat op de wereldranglijst dan Nederland. Daar kunnen we van alles van vinden, maar zie zo’n speler en zijn omgeving dan maar eens rustig te houden op het moment dat hij niet bij het eerste elftal zit. In dit geval is het verhaal ook dat hij het op trainingen had moeten laten zien. Je krijgt niet alleen kansen op basis van het verleden.”

Het vertrekkende hoofd opleidingen noemt ook de positieve kant. “Gaston Pereiro kwam uit Uruguay en het is hem wel snel gelukt om in het eerste elftal te komen en ook de Zweed Ramon Lundqvist heeft vanuit de opleiding de stap gezet.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here