Home Nieuws Arsenal sterspelers Rice en Ødegaard relativeren zege: ‘PSV dapper team, ze willen...

Arsenal sterspelers Rice en Ødegaard relativeren zege: ‘PSV dapper team, ze willen hoog druk zetten’

3126
0

Het ging na afloop van Arsenal – PSV over vele facetten van het topvoetbal. Ook Peter Bosz ontkwam in zijn analyse niet aan de wetten van het Europese topvoetbal.

Dat gold natuurlijk ook voor de spelers, die hopenlijk lessen trekken uit de wedstrijd tegen de Engelse nummer twee. De selectie leek na afloop wel te beseffen dat deze nederlaag een éénmalig gebeuren moet zijn en er in groep B nog niets verloren is.

“Ik ben niet geschrokken”, zei Jordan Teze tegen RTL 7, waar hij eigenlijk na een 4-0 nederlaag zou moeten uitspreken wel geschrokken te zijn. Een 4-0 nederlaag past niet bij PSV, Jordan Teze. “Arsenal is een goede ploeg die goed kan voetballen. Het is de kwaliteit van hen en slimmigheidjes. Dat zijn dingen die wij niet meemaken in de competitie. Als je ze één of twee meter geeft, hebben ze daar al genoeg aan. Ik denk dat tegen wie we ook spelen ons eigen spel moeten spelen. We moeten altijd proberen van onze eigen kwaliteit uit te gaan, daar staan we ook bekend om”, aldus Teze, die opvolging van Luuk de Jong kreeg.

“4-0 is veel, maar het is een heel goede ploeg”, begon aanvoerder Luuk de Jong bij RTL 7. “We moeten gaan strijden voor de tweede plek. Dat wisten we al van tevoren. We probeerden ze onder druk te zetten, maar liepen wel heel snel tegen twee goals aan. Als het 3-0 wordt, weet je dat het niets gaat worden op zo’n avond”, aldus Luuk de Jong, die na afloop wel de nodige complimenten vanuit het Arsenal-kamp kreeg toebedeeld.

De Jong kreeg het nog even stevig aan de stok met Arsenal sterspeler Declan Rice, die per ongeluk weliswaar, even stevig op de voet ging staan bij De Jong, die op zijn beurt meteen liet merken daar niet van gediend te zijn. Rice reageerde fel maar had na afloop lovende woorden voor PSV als geheel.

PSV dapper team, ze willen hoog druk zetten’, zei Rice tegen RTL 7. Rice kreeg bijval van zijn aanvoerder, Martin Ødegaard. Ook Ødegaard vond dat Arsenal zo nu en dan zelfs in de problemen kwam door het druk zetten en de aanvallende kracht van het PSV van Peter Bosz. Die complimenten kunnen we dan toch weer in onze zak steken, opdat het de komende twee maanden in de vier wedstrijden tegen Sevilla en Lens goed gaat uitpakken.

Peter Bosz heeft groot gelijk dat PSV moet leren uit de nederlaag en in december op herhaling mag tegen Arsenal, om de geleerde lessen van Arsenal-uit in de praktijk te gaan brengen. Oftwel, korter dekken en scherper zijn in de eigen zestien én in de zestien van de tegenstander. Als het PSV van Peter Bosz dat voor elkaar gaat krijgen, kan dit PSV gerust 9 tot 11 punten gaan pakken in groep B.


Vorig artikelIs forse kritiek op Walter Benítez terecht en is de Argentijnse nummer drie ‘een zwakke schakel’?
Volgend artikelPOLL | De ruime nederlaag tegen Arsenal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in