Home Nieuws Enorme verschillen in waarneming na Arsenal – PSV

Enorme verschillen in waarneming na Arsenal – PSV

359
0

Arsenal – PSV liet zien dat de grote Engelse Premier League clubs nog altijd een maatje te groot kunnen zijn voor de Nederlandse topclubs.

We leggen de nadruk wel op ‘kunnen’, want met iets meer precisie en vooral meer lef, had PSV een resultaat kunnen meenemen uit het Emirates Stadium van de Londenaren. Vooralsnog gebeurde dat niet en stelde PSV ernstig teleur in e eerste 45 minuten. En dus valt de conclusie dat Premier League koploper Arsenal een maatje te groot was voor PSV, te rechtvaardigen.

Althans, dat geldt voor thuiswedstrijden. Het is daarom interessant om te zie hoe PSV donderdagavond Arsenal in het eigen Philips Stadion tegemoet zal gaan treden. De ploeg van Ruud van Nistelrooij lijkt op voorhand verre van kansloos te zijn tegen het Arsenal van de strategische coach Mikel Arteta. Koploper Arsenal is geen machine waar alles vanzelf gaat want de Londenaren lieten ook geregeld defensief steken vallen waardoor PSV zonder al te veel moeite redelijk snel het veld kon oversteken om gevaar te kunnen stichten.

Hoe keek de PSV aanhang afgelopen donderdagavond eigenlijk naar de wedstrijd tegen de Engelse koploper? Er bleek op sociale media veel bijval te zijn voor de prestatie van PSV in Londen. De ploeg kon immers tot de 70e minuut redelijk eenvoudig overeind blijven, zonder zelf al te grote kansen te creëren. Het enigszins positivisme over de 1-0 nederlaag heeft ook van doen met het feit dat de return in Eindhoven nog niet beslissend gaat zijn voor kwalificatie voor de volgende ronde. Er staat immers nog een wedstrijd in Noorwegen op de speelkalander.

Toch zijn er grote verschillen in waarneming na de wedstrijd tussen Arsenal en PSV, zo blijkt op sociale media. De ene fan spreekt over een kansloze nederlaag, de andere fan ziet perspectief. Dat Cody Gakpo zich opnieuw niet kon laten zien, mag onder de PSV fans geen grote naam hebben.

‘Weggespeeld door Arsenal dat slordig was in eindfase. Arsenal eerste kwartier 81 procent balbezit o.a. door Sangare en Veerman die bijna elke bal inleveren. Gakpo onzichtbaar, Xavi tevreden met 2 goed dribbels en achteraf praten alsof je had kunnen winnen. haha zonder zelfreflectie wordt het niks met dit team’, klinkt het op Facebook na de wedstrijd. Wouter Ritmeester heeft weer een andere visie op het geheel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here