Home Nieuws Arsenal fans richten pijlen op zeer populaire Xavi Simons, Londense fans sporen...

Arsenal fans richten pijlen op zeer populaire Xavi Simons, Londense fans sporen Arsenal aan tot transfer

2965
0

De berichtgevingen in Nederland over sluimerende interesse van het Londense Arsenal in Xavi Simons zijn ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven.

Simons staat in de nadrukkelijke belangstelling van de club uit Noord-Londen en dat willen de fans van de Gunners weten ook. Simons staat er goed op bij de fans van Arsenal, die ook in het Verenigd Koninkrijk meekrijgen dat de jonge Simons hard aan de weg timmert. Niet in de laatste plaats door zijn wonderschone en weliswaar afgekeurde doelpunt in de Europa League wedstrijd tussen PSV en Arsenal in het Philips Stadion, maar vooral door de gigantische ontwikkeling die Simons weet door te maken.

Eens temeer blijkt weer dat de Eredivisie ook in het land van de Premier League goed in de gaten gehouden wordt want de fans van ondermeer Arsenal zijn goed op de hoogte van de razendsnelle opkomst van Xavi Simons. Overigens werd het gescoorde doelpunt van Simons in de eerste helft van PSV – Arsenal wel afgekeurd omwille van randje buitenspel voor de actie van Simons, die met een paar vloeiende en flitsenden bewegingen de gehele defensie van Arsenal te kijk wist te zetten. Zijn actie had iets weg van de onnavolgbare actie van niemand minder dan Romario, in de legendarische thuiswedstrijd tegen Steaua Boekarest.

Xavi Simons is onder de Arsenal-fans een populaire speler, die op de voet wordt gevolgd. Zo ook door Robbie Lyle, presentator van het Arsenal-fankanaal AFTV. De switch van Xavi Simons naar zijn nieuwe Engelse zaakwaarnemer is dan ook goed ontvangen in Londen.

“Veel teams in Europa denken dat ze Xavi Simons goedkoop kunnen ophalen. Zo ook Arsenal”, zegt Robbie Lyle, presentator van het Arsenal-fankanaal AFTV. Ook in Londen is men op de hoogte van de contractstatus van Simons in Eindhoven. Ook de inmiddels veel besproken transferclausule met Paris Saint-Germain is onderwerp van gesprek bij de Londense fans. Op sociale media sporen Arsenal fans hun club geregeld aan Xavi Simons nog deze zomer over te nemen van PSV.

“Hij is een heel, heel erg getalenteerde speler. Hij begon zijn carrière bij FC Barcelona en hij heeft ook bij Paris Saint-Germain gezeten. Daarna is Paris Saint-Germain erg slim geweest. Ze hebben hem laten gaan naar PSV, maar ook een terugkoopclausule bedongen”, klinkt het.

De Arsenal-supporter en presentator vraagt zich hierna hardop af of Xavi Simons wel aan spelen toekomt bij Arsenal mocht er een transfer volgen. Lyle is het er wel over eens dat Xavi Simons over veel kwaliteiten beschikt.

“Mocht hij naar Arsenal komen, zou hij dan veel spelen? Dat is een beetje het ding. Hij kan overal op het middenveld spelen en ook op de vleugels kan hij uit de voeten. Simons is een heel, heel goede speler”, aldus Lyle.


Vorig artikelPSV informeert bij FC Barcelona naar aanvaller Estanis Pedrola
Volgend artikelGroningen fans enthousiast over PSV transfer Ricardo Pepi | Ook in Groningen verwacht men veel van Pepi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in