Home Nieuws Arsenal coach Arteta plaatst vraagtekens bij ontvangst Ruud van Nistelrooij in Emirates...

Arsenal coach Arteta plaatst vraagtekens bij ontvangst Ruud van Nistelrooij in Emirates Stadium

39370
0

Arsenal coach Mikel Arteta is benieuwd naar de ontvangst van Ruud van Nistelrooij in het stadion van zijn club.

Zijn de Arsenal fans de incidenten van bijna 20 jaar geleden al vergeten of krijgt van Nistelrooij het deksel op de neus als hij met PSV op bezoek gaat in het Londense Emirates Stadium? Arteta heeft zo zijn vraagtekens over dat wat komen gaat. De Spaanse coach kreeg vragen over Ruud van Nistelrooij en zijn ontvangst.

Van Nistelrooij en Arsenal-verdediger Martin Keown kennen een roerig verleden maar zoals gezegd is de bewuste clash in 2003 bijna 20 jaar geleden. Van Nistelrooij werd na de bewuste wedstrijd op Old Trafford door Arsène Wenger zelfs nog een valsspeler genoemd. Van The Man zag na een gemiste strafschop Keown op zich afstormen en kreeg na afloop een schorsing van drie wedstrijden voor een forse overtreding op Ashley Cole.

De Spaanse coach vindt het nu lastig inschatten of de rivaliteit nog hoog in het vaandel staat bij de Londense fans. Arteta heeft geen idee of Van Nistelrooij een warm welkom zal krijgen in het Emirates Stadium en plaatst vraagtekens bij de ontvangst door de Arsenal ontvangst. ‘Ik weet het niet, het is lang geleden. Ik was er niet bij betrokken. Het waren toen twee geweldige ploegen met een grote rivaliteit.’

Arteta wil vooral PSV verslaan in de thuiswedstrijd. ‘Als je de kans hebt om een gat te slaan, dan moet je dat doen. Het is altijd onvoorspelbaar wat er nog kan gebeuren in de volgende wedstrijd. Je moet nog uit spelen en we kennen ook het niveau van de andere tegenstander. Wat ik kan zeggen is dat het, op basis van hun prestaties in eigen land en in Europa, een moeilijke wedstrijd wordt’, aldus een voorzichtige Spaanse coach.


Vorig artikelGakpo gefocust op Arsenal maar baalt van mislukte United transfer: ‘Meerdere keren met ten Hag gesproken’
Volgend artikelArsenal verzwakt tegen PSV? Jesús, Zinchenko en Ödegaard ontbreken, Martinelli niet topfit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in