Arrogant spel kost 2 punten

47
0

Opnieuw laat PSV punten liggen tegen een op papier kleine tegenstander.

Een prima eerste helft in Tilburg heeft uiteindelijk geen 3 punten opgeleverd. Een magere 0-1 score bij rust gaf Willem II het nodige vertrouwen er in de 2e helft nog wat van te maken.

Waar PSV voor rust heer en meester was met goed positiespel en prima aanvallen, liet de Tilburgse formatie van Jürgen Streppel weinig tot niets zien. PSV heerste in een verder eenzijdige eerste helft. Het elftal van Cocu dacht in de 2e helft het klusje op halve kracht te kunnen klaren maar Willem II strafte 2 onoplettenden van met name Jeffrey Bruma genadeloos af. De 2-1 voorsprong kon door de Tilburgers niet lang worden vastgehouden; Luuk de Jong schoof de 2-2 binnen. De wedstrijdstatistieken waren na 90 minuten, net als de score, in evenwicht. De eerste helft werd het doel van Willem II belegerd met aanvallen, de tweede helft was duidelijk voor de Tilburgers. De ingevallen Maher en Narsingh konden geen vuist maken of iets van hun geschonden blazoen wegpoetsen. De ijverige Narsingh was duidelijk op zoek naar eerherstel, waar Maher weer grossierde in balverlies en slechte passes.