Home Nieuws Arnold Mühren geniet niet van Oranje en vraagt om meer PSV’ers: ‘Luuk...

Arnold Mühren geniet niet van Oranje en vraagt om meer PSV’ers: ‘Luuk de Jong en Simons erin’

1462
0

In de lange historie van het Nederlands Elftal wist Oranje één daadwerkelijke prijs te veroveren. Dat was natuurlijk in 1988 in Duitsland.

Oranje wist al vaker de wereld te veroveren maar de enige echte prijs werd in 1988 veroverd. Toentertijd was Arnold Mühren één van de sterkhouders van dat sterke elftal. Arnold Mühren is nog altijd een trouwe Oranje fan en volgt het Nederlands Elftal daar waar hij kan. Mühren is heden ten dage aandachtig toeschouwer van het WK in Qatar, maar het spel van Nederland kan de Volendammer nog niet bekoren. Mühren mist het avontuurlijke in het spel van Oranje en ziet graag veranderingen teweeg worden gebracht.

Arnold Mühren pleit voor een basisplaats voor Xavi Simons en Luuk de Jong. In gesprek met Telesport licht hij toe wat hij vindt. “Het Nederlandse spel staat bekend als avontuurlijk. We hebben altijd dominant willen zijn, iedereen kijkt ook naar ons op elk groot toernooi. Dit is een andere tijd en dit is een andere generatie, maar je kan met dit Nederlands elftal best heel aanvallend spelen. In de laatste groepswedstrijd tegen Qatar wilde iedereen dat dominante en aanvallende van Oranje zien. Ik ook. Maar we zagen het niet”, zegt de Volendammer over het huidige Oranje.

“Het spel van Nederland is al decennia gebaseerd op het zo snel mogelijk bedienen van de zijkanten. Van Piet Keizer tot Robbie de Wit en John van ’t Schip, maar ook met Cody Gakpo en Memphis Depay heb je jongens die een man kunnen uitspelen op de flanken. Zet daar een echte spits neer – Luuk de Jong heeft bij PSV een aardige klik met Gakpo – en je kan iemand bedienen.”

“Ik zou ook Xavi Simons durven brengen, die heeft dat kwikzilverachtige, vliegt er langs en krijgt bij PSV vaak vrije trappen. Te jong? De bondscoach van Spanje kijkt ook niet naar leeftijden. Pedri kan voetballen, dus stelt hij hem op. Laat Frenkie vooruit voetballen, zet Xavi Simons erin, laat die lekker gaan en speel met een echte spits”, een kritische oud EK winnaar.


Vorig artikelHoudt Luuk de Jong het nog vol? ‘De spitsen, waaronder De Jong, vallen in negatieve zin op’
Volgend artikelLeeds United kijkt teleurgesteld naar Cody Gakpo: ‘Buiten onze prijsklasse geraakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in