Home Nieuws Arnold Bruggink baalt van mislukte transfer Sambo naar Twente, inmiddels volop internationale...

Arnold Bruggink baalt van mislukte transfer Sambo naar Twente, inmiddels volop internationale belangstelling

1102
0

Shurandy Sambo is tegenwoordig van alle markten thuis. Van Sparta naar Jong Oranje, van Jong Oranje naar PSV en van de Champions League met PSV naar wedstrijden in Engeland met Jong PSV.

Shurandy Sambo is echter nog geen basisspeler van PSV 1 en dat is iets waar Sambo wel op aast. De back heeft stevige concurrentie en dus lijkt een toekomst elders voor Sambo uitkomst te bieden. De vleugelverdediger staat in de belangstelling van meerdere clubs in binnen- én buitenland. Maar bij PSV kan hij zijn aflopende contract ook verlengen.

PSV komt er tot op heden nog niet uit met Sambo en zijn management en dus dacht FC Twente deze zomer te kunnen toeslaan. Arnold Bruggink zette alles op alles op Sambo van PSV over te nemen maar slaagde niet in die opzet. Bruggink baalt, Bruggink baalt stevig van mislopen van Shurdany Sambo.

In het programma De De Ballen Verstand blikt Bruggink terug op een aantal zware weken in Enschede, waarbij Sambo aan zijn neus voorbij ging. Onverwacht, dat wel. “Je voelt de druk wel, omdat je de verantwoordelijkheid van de mensen voelt”, legt hij uit. “De eerste twee dagen baalde ik enorm, ik was er echt doodziek van. Rondom Fenerbahce-thuis was ik écht bloedchagrijnig, vanwege Sambo. Daar baalde ik enorm van, want die had ik er heel graag bijgehad.”

Het lukte hem echter niet op de vleugelverdediger van PSV los te weken. “Jan Streuer en ik hebben met Joseph Oosting overlegd en we wilden er eigenlijk nog eentje bij”, vertelt Bruggink. “Nu gaat het over Sambo, maar het had ook een hele andere speler kunnen zijn. Daar was ik goed ziek van.”

De vleugelverdediger is multi-inzetbaar maar is ook multifunctioneel want op beide flanken kan Sambo uit de voeten. En dus PSV moet gaan praten met Shurandy Sambo, schrijft het Eindhovens Dagblad over de zelfopgeleide verdediger. De lezing is dat het management van Sambo de transfer liet afketsen.

PSV had bijna één miljoen euro plus bonussen kunnen ontvangen voor Sambo. Ondertussen ging technisch directeur Earnest Stewart akkoord met een uitgaande transfer van Sambo. De club investeerde immers fors in de komst van Sergiño Dest en heeft ook Jordan Teze nog achter de hand.

“Beide partijen moeten een veer laten om tot een overeenkomst te komen en een transfervrij vertrek te voorkomen, zoals dat ook bij Isaac Babadi het geval is”, schrijft het Eindhovens Dagblad over Sambo, die volgens de regionale krant in de nadrukkelijke belangstelling staat van meerdere buitenlandse clubs.

Dat geldt overigens ook nog altijd voor Isaac Babadi, wiens talent nu echt tot volle wasdom lijken te komen. “Er is in beide gevallen volop belangstelling van buiten, waarbij buitenlandse clubs flinke scheppen geld beloven”, besluit het Eindhovens Dagblad haar lezing over beide PSV’ers.


Vorig artikelTicketverkoop PSV-fans voor Arsenal – PSV verloopt moeizamer dan vorig seizoen
Volgend artikelHet viertal gehuurde spelers zijn geweldige spelers maar kosten PSV miljoenen euro’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in