Home Nieuws Arno Vermeulen kraakt beleid John de Jong

Arno Vermeulen kraakt beleid John de Jong

213
0

NOS man Arno Vermeulen is hard voor PSV’s technische man John de Jong. De opvolger van Marcel Brands krijgt niet alleen van de fans harde kritieken maar ook in de media wordt zijn aankoopbeleid gewogen en flink bekritiseerd.

John de Jong heeft bepaald nog geen goede indruk gemaakt als technisch manager van PSV, zo vindt NOS-commentator Arno Vermeuelen.

Vermeulen vindt zelfs dat de aankopen van de opvolger van Marcel Brands ‘een behoorlijk dramatisch rijtje’ vormen. Uiteraard is John de Jong verantwoordelijk maar aankopen komen niet alleen uit de koker van alleen de technisch directeur. De Portugees Bruma speelt momenteel net als de rest van het elftal zonder vertrouwen en gaat van bank naar basis en weer naar de bank. Bovendien was Marcel Brands al jaren gecharmeerd van de aanvaller.

PSV gaf veel geld uit aan aan Bruma, Timo Baumgartl, Ritsu Doan, Olivier Boscasgli, Konstantinos Mitroglou, Ibrahim Afellay en Robbin Ruiter en dit kan Vermeulen nog niet bekoren “Afellay heeft niet gespeeld, Boscagli bijna niet, de dure Bruma is geen basisspeler, Baumgartl is een ordinaire centrale verdediger van wie er in Nederland genoeg rondlopen en van Doan en Mitroglou val ik ook nog niet van mijn stoel. PSV heeft zijn geld niet goed besteed”, aldus Vermeulen.

Toni Lato, de beoogde opvolger van Angeliño, speelt in zijn geheel niet. “Goede linksbacks zijn goud waard, maar PSV wilde voor de invulling van die positie blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dat is faliekant mislukt”, stelt Vermeulen, die ook hard is voor de opvolger van Lozano.

“Met Bruma lijkt PSV de plank behoorlijk te hebben misgeslagen. Op basis van de cijfers had hij twee heel matige seizoenen bij Leipzig, en dat beeld laat hij vooralsnog ook in de Eredivisie zien. Hij speelt gedateerd voetbal, puur op snelheid en met een matige voorzet. Waarom heeft PSV hem gehaald?”

De druk op de opvolger van Brands neemt daardoor toe vindt Arno Vermeulen. “PSV heeft in De Jong, een intelligente en integere jongen, altijd de kroonprins gezien. Nu is hij eindverantwoordelijk en moet hij leveren. Maar zijn tussenrapport is slecht. Het is een jongen van de club, dus die gooi je er niet zomaar uit. Hij heeft meer krediet, meer reservetijd, maar die is natuurlijk niet onuitputtelijk.”

Volgens Vermeuelen wordt komende zomer interessant. “De kans is groot dat Bergwijn vertrekt, en Malen misschien ook al. Wil PSV de race met Ajax volhouden, dan zullen er grote transfersommen moeten worden binnengehaald. Geen 15 miljoen, maar 30 of 40.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here