Home Nieuws Arnold Bruggink ziet de toekomst somber in voor PSV: PSV en de...

Arnold Bruggink ziet de toekomst somber in voor PSV: PSV en de PSV fans zijn niet realistisch

8638
0

Arnold Bruggink is somber gestemd over de toekomst van PSV.

De ESPN analist kiest voor de gemakkelijkste conclusie en en denkt dat PSV een zelfde scenario staat te wachten als Borussia Dortmund. En dat betekent geen nationaal succes, of nauwelijks nationaal succes. Bruggink spreekt ook Guus Hiddink tegen, die stelt dat PSV gewoon de ambitie moet hebben om landskampioen te worden. PSV moet daar mee gaan dealen, vindt de ESPN analist over de toekomst van de club. De directie is immers nog gewoon ambitieus, zoals het hoort maar dat vindt Bruggink niet meer realistisch.

“De verwachtingen van de supporters zijn gewoon niet meer oké. Dat is het grote probleem. Ik hoorde Guus Hiddink zeggen dat PSV nog steeds één keer in de drie jaar kampioen moet worden. Dat gaat echt niet meer gebeuren”, benadrukt Bruggink bij ESPN. “Dat kan niet meer. Als Ajax Bayern München is, krijgt PSV de rol van Borussia Dortmund. Eén keer in de acht jaar kampioen.”

Een landstitel van PSV zal nog slechts incidenteel voorkomen, is wat de analist denkt. Bruggink gaat daarbij wel voorbij aan de tv gelden die in Duitsland voor de grote verschillen zorgen. Want ook Dortmund speelt Champions League voetbal maar kan Bayern niet bijbenen op basis van de inkomsten. Ajax is in Nederland nog lang niet zover dat het bijvoorbeeld de beste spelers van PSV over neemt.

“Als Erik ten Hag weggaat, als Marc Overmars weggaat, dat zou een moment moeten zijn dat PSV een keer kan toeslaan. De begroting is 160 miljoen tegen 80 miljoen. Bij Bayern en Dortmund is dat ook 440 miljoen om 220 miljoen. Het gat van Ajax wordt alleen maar groter, dus ik denk dat bij de PSV-supporters het besef moet inzakken: is het wel reëel om te zeggen dat PSV één keer in de drie jaar kampioen moet worden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here