Home Nieuws Arnesen geen kandidaat, kan Max Huiberts een telefoontje verwachten? ‘Ik wil de...

Arnesen geen kandidaat, kan Max Huiberts een telefoontje verwachten? ‘Ik wil de gemiddelde leeftijd lager houden’

4914
1

John de Jong is technisch directeur af en het heet een bestuurlijke crisis te zijn bij de club.

Of de bestuurlijke crisis van invloed gaat zijn op de prestaties van het eerste elftal zal nog moeten blijken maar ook bij tegenvallende sportieve prestaties, valt het simpelweg niet te bewijzen dat de zogenaamde crisis debet is aan sportieve rampspoed tegen bijvoorbeeld Feyenoord.

PSV staat ook zeker niet in brand en geen enkele speler stapt anders of minder gemotiveerd het veld op omdat de technisch directeur van dienst opgestapt is. PSV heeft ongeacht wie wel of niet de technisch directeur is, een goed resultaat nodig tegen Feyenoord.

Marcel Brands gaf zaterdag rond het middaguur tekst en uitleg over de ontstane situatie. De algemeen directeur, stoïcijns als altijd, was openhartig en maakte van zijn hart geen moordkuil. Het kersverse directielid leek ook een licht aangeslagen indruk te maken. Tussen de regels door viel ook waar te nemen waar John de Jong door de RvC verantwoordelijk voor wordt gehouden.

De RvC blijkt al langer met de prestaties van de technisch directeur in de maag te zitten. Er wordt de Jong ook een gebrek aan leiderschap verweten en daar heeft de RvC natuurlijk helemaal gelijk in. In niets straalde John de Jong vanaf 2018 uit dat de functie van technisch directeur hem op het lijf geschreven is. Ook dat euvel valt te scharen onder een gebrek aan leiderschap.

Hoe nu verder? Links en rechts valt de naam van Frank Arnesen maar Brands verzekerde zaterdagmiddag dat Arnesen niet in beeld is. Tegenover Voetbal International geeft Brands antwoord op de vraag of Arnesen kandidaat is om de Jong op te volgen. ‘Nee, dat is hij niet. Ik wil de gemiddelde leeftijd wel wat lager houden’, aldus een uitgesproken algemeen directeur.

Het antwoord van Brands was even duidelijk als rechtlijnig maar heeft tegelijkertijd tot gevolg dat er maar weinig geschikte kandidaten overblijven voor de vacante functie bij de club. Willem II man Martin van Geel valt in dezelfde leeftijdscategorie in te schalen als Frank Arnesen en lijkt dus geen kandidaat te zijn. Een abc’tje is het nog niet maar het moet raar lopen willen AZ en Max Huiberts de komende dagen geen telefoontje vanuit Eindhoven ontvangen.


Vorig artikelInterview | Marcel Brands geeft uitleg over ‘vertrouwensbreuk’
Volgend artikelKan PSV na 4 jaar weer topwedstrijd winnen? Van Nistelrooij start met Branthwaite en Til

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in