Home Nieuws Arne Slot ziet Feyenoord – PSV naderen en beseft: ‘Onze toptransfer is...

Arne Slot ziet Feyenoord – PSV naderen en beseft: ‘Onze toptransfer is de helft van PSV’

4769
0

De beeldvorming rond PSV en Feyenoord bleek afgelopen week voor Arne Slot een onderwerp van gesprek te zijn.

In gesprek met Rijnmond kreeg de trainer van de Rotterdammers vele vragen over de voorbereiding op zich afgevuurd en hoe de trainer daar in het nieuwe seizoen mee om denkt te gaan. Ook in Rotterdam zal de druk anders zijn dan afgelopen seizoen het geval is geweest. Slot gaf aan dat sommige zaken nog steeds zo zijn zoals vorig seizoen en het seizoen daarvoor. Daarmee doelt de trainer dat inzake transferbudgetten en inkomsten uit transfers PSV nog steeds een voorspong heeft op Feyenoord.

Slot haalt daarbij het voorbeeld van de transfer van Cody Gakpo naar PSV aan. De trainer zou graag nog wat spelers binnenhalen, maar dat kan op financieel gebied wellicht lastig worden. Slot vindt dat PSV het op dat gebied een stuk makkelijker heeft. PSV’s voormalig topspeler Cody Gakpo leverde de club ruim 50 miljoen euro op, waar Benfica 25 miljoen betaalde voor aanvoerder Orkun Kökçü, die voor Feyenoord gold als topspeler.

De trainer die zijn werkgever kampioen maakte, wenst overigens ook nog een ander misverstand uit de wereld te willen helpen. Slot hoort namelijk geregeld dat PSV opnieuw moet beginnen en een aantal basisspelers kwijt is geraakt afgelopen jaar en deze zomer en dat bij zijn Feyenoord juist alles bij het oude is gebleven in vergelijking met vorig seizoen.

Daar maakt de trainer wel even korte metten mee want Slot wijst op drie basisspelers die hij is kwijtgeraakt en een vierde, zijn verdediger Trauner, nog steeds niet beschikbaar is.

In gesprek met ESPN zegt Slot: “Ik vind dat je nooit naar andere clubs zou moeten kijken. Het is ook niet gezegd dat wij het niet kunnen. We hebben blijkbaar nog niet de spelers gevonden die in onze financiën passen. Maar het is helder dat onze toptransfer misschien wel de helft is van bijvoorbeeld de linksbuiten van PSV”, wijst Slot naar de vele miljoenen die PSV betaalde voor Noa Lang.

Inclusief bonussen Kost Noa Lang PSV rond de 15 miljoen euro. Feyenoord gaf in haar lange transferhistorie het meeste geld uit aan verdediger David Hancko betaald. De centrale verdediger heeft Feyenoord ruim acht miljoen euro gekost. Arne Slot kijkt in ieder geval uit naar het treffen tussen Feyenoord en PSV in de Kuip op vrijdagavond 4 augustus. De trainer ziet de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal naderen in de wetenschap dat PSV zich onder Peter Bosz goed weet te ontwikkelen.


Vorig artikelDossier rechtsback lijkt opgelost | ‘Peter Bosz beschouwt hem absoluut als potentiële eerste rechtsback’
Volgend artikelPeter Bosz onder de indruk én zeer te spreken over trainingskamp: ‘Hij mag zich nu laten zien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in