Home Nieuws Arne Slot neemt het op voor ‘afwezige’ van Nistelrooij na twee prijzen...

Arne Slot neemt het op voor ‘afwezige’ van Nistelrooij na twee prijzen met PSV | Slot trof van Nistelrooij in Griekenland

2039
0

Arne Slot werd maandag gekroond tot Trainer van het Jaar. Voor de tweede keer won de Feyenoord-coach de Rinus Michels Award en dat deed hem zichtbaar goed.

De prijs voor Slot was mede ingegeven door het spel met hoge snelheid en intensiteit dat hij Feyenoord liet spelen. Tijdens het gala bleek dat Arne Slot zich ook verwonderde over Ruud van Nistelrooij. De opgestapte trainer van PSV won immers twee prijzen met PSV maar werd niet genomineerd. Slot had daar een duidelijke mening over.

Over zijn uitverkiezing zei hij verder: “Dat is niet alleen het stempel van Feyenoord. In de eredivisie spelen meer clubs met hoge intensiteit. AZ is daar ook een goed voorbeeld van. Dat hebben wij dus zeker niet geïntroduceerd”, aldus Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Als trainer in de top 3 moet je bijna wel een landstitel behalen. Ruud van Nistelrooij heeft dit seizoen twee prijzen gewonnen met PSV, de supercup en de beker. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer. Maar hij is niet genomineerd. Dat geeft aan dat de lat voor een trainer in de top dus erg hoog ligt.”

Slot won vorig seizoen ook de prestigieuze titel ’trainer van het jaar’, zonder met Feyenoord een prijs te pakken. Nu werd Ruud van Nistelrooij niet eens genomineerd, ondanks het veroveren van twee prijzen. Een vreemde gewaarwording, merkte winnaar Arne Slot op, die van Nistelrooij recent tegenkwam op vakantie op Mykonos. “Ik kwam daar overigens Ruud van Nistelrooij tegen. Hij heeft twee prijzen gewonnen dit jaar met PSV, maar was genomineerd was”, doelde hij op de nominaties van de Rinus Michels Award.

Van Nistelrooij won met PSV de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal, maar besloot alsnog om voortijdig op te stappen vanwege een gebrek aan vertrouwen bij de directie.


Vorig artikelFotomac: Fenerbahçe meldt zich bij Georginio Wijnaldum met een miljoenensalaris
Volgend artikelDoor gemaakte afspraken over lage transfersom én concrete interesse, is transfer Guti aanstaande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in