Home Nieuws Armindo Bruma openhartig over heftig verleden, Portugese buitenspeler heeft een missie bij...

Armindo Bruma openhartig over heftig verleden, Portugese buitenspeler heeft een missie bij PSV

763
0

Oordelen over een speler zonder de ins en outs te kennen; we doen er allemaal aan mee.

Op afstand roepen en oordelen is immers het makkelijkste wat er is. Feit is wel dat Armindo Bruma vele tongen los weet te maken in en rond PSV. De meeste PSV fans zijn bepaald geen liefhebber van Bruma en zijn onvoorspelbare spel. De Portugees wisselt goede momenten af met soms hopeloos spel. De meest simpele zaken van het voetbal lijken soms teveel voor hem. Een pass over 3 meter, een bal aannemen en controleren zou voor iedere voetballer kinderspel moeten zijn maar voor Bruma geldt dit niet altijd getuige zijn soms onvoorspelbare spel.

Armindo Bruma is wel gelukkig in Eindhoven en heeft feitelijk de laatste jaren wel wat voor zijn kiezen gehad. Als die bal maar in zijn omgeving is, want met de bal aan zijn voet is hij gelukkig. Een eenvoudig voetballeven heeft de rappe aanvaller alleen nooit gekend. In een openhartig interview vertelt hij over zijn moeilijke jeugd. Bruma praat er niet graag over en wil zich het liefste concentreren op zijn missie bij PSV. Die missie bestaat uit het veroveren van de landstitel.

Bruma groeide op in Guinee-Bissau, waar hij op een stoffig veld leerde voetballen. “Het is een totaal andere wereld, maar god zij dank dat ik daar ben begonnen met voetballen”, zegt hij tegenover ESPN. “Als ik voetbal, ben ik gelukkig. Ik ben enorm trots op mezelf. Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt om te komen waar ik nu sta.”

Op zijn elfde verhuisde Bruma naar Portugal, samen met zijn moeder. “Het was niet makkelijk, we hebben daar veel moeilijke momenten gehad.” De vader van Bruma overleed voor zijn geboorte, waardoor hij de band met zijn moeder nog meer koestert. “Mijn moeder is echt alles voor mij. Ze is zowel mijn moeder als mijn vader. Ik doe alles voor haar.” Nog niet zo lang geleden werd Bruma slachtoffer van oplichting door een vriend, die zijn bankrekening wist te plunderen en of het nog niet genoeg was overleed ook zijn broer. Heel vreemd is het dus niet te noemen als rouw en herstel ten koste van je spel gaan. De Portugees lijkt mentaal gezien sterk te zijn en verdient dus in feite veel steun van de PSV fans.

De 27-jarige aanvaller streek in 2019 bij PSV neer. Na een lastig eerste seizoen ging hij op huurbasis naar Olympiakos, maar Roger Schmidt overtuigde hem na zijn uitleenperiode in Eindhoven te blijven. “Hij heeft van begin af aan in me geloofd en geeft me veel vertrouwen. Hij ging met me zitten en zei dat ik hier moest blijven. De trainer houdt van me, als speler en als persoon”, sluit Bruma af.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here