Home Nieuws Armando Obispo schuift op richting een basisplaats

Armando Obispo schuift op richting een basisplaats

1745
0

Armando Obispo is lang uit de picture geweest maar is heden ten dage weer volledig in beeld bij PSV.

Het heeft er alle schijn van dat Obispo weet te overtuigen en trainer Roger Schmidt voor zich gewonnen. De 22-jarige verdediger maakte zondag tegen VVV-Venlo zijn rentree na een jaar met blessures en lijkt er meteen goed op te staan bij Schmidt.


Obispo liep in de voorbereiding een zware blessure op en kon niet meer aanhaken zoals hij dat eerder bij Vitesse wel met overtuiging wist te doen. Schmidt liet de verdediger zeven minuten voor tijd invallen tegen VVV en de Duitse trainer ziet wel degelijk een aanwinst in Obispo.

“Hij liet in de duels zien terug te zijn”, zag Schmidt tot tevredenheid. “Hij is heel gemotiveerd, is een goede speler. Hij heeft de snelheid en de fysieke wapens om een goede centrale verdediger te zijn. Hij is voetballend goed en heeft me erg overtuigd op de trainingen. Ik ben blij dat hij nu weer minuten in het eerste elftal kon maken.”

Als het aan Obispo ligt, blijft het de komende weken niet bij invalbeurten. “Voor mij is het nooit lang genoeg. Ik wil graag een positief beeld van mezelf neerzetten na een lange blessure. Richting volgend seizoen zie ik zeker kansen. Uiteraard hoop ik dan een ander seizoen te beleven dan dit seizoen.”

Obispo voelt het vertrouwen van Schmidt en lijkt dan eindelijk stappen te gaan maken komende weken. Het heeft er alle schijn van dat Obispo opschuift richting een basisplaats in het elftal van Roger Schmidt.