Home Nieuws Armando Obispo gaat voor definitieve doorbraak: ‘Mijn kansen op speeltijd schat ik...

Armando Obispo gaat voor definitieve doorbraak: ‘Mijn kansen op speeltijd schat ik in als goed’

407
0

Begin in gesprek met Aad de Mos over Armando Obispo en de kans is groot dat de Mos blijft praten. De Haagse trainer is lyrisch over de speler met misschien wel de mooiste voetbalnaam van de Eredivisie.

Aad de Mos geldt als een groot fan van Armando Obispo, die de Hagenaar nu eenmaal vaak aan het werk zag op de Herdgang. Armando Obispo was afgelopen zaterdag de eerste doelpuntenmaker van het nieuwe seizoen. Is het stilte voor de storm voor de zelf opgeleide verdediger en volgt er dit seizoen eindelijk een grote doorbraak? Als het aan de verdediger ligt wel want de tijd is er nu eenmaal rijp voor.

Of het gaat lukken is een andere vraag want eenvoudig zal het niet worden voor Obispo. De concurrentie is immers moordend te noemen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Armando Obispo aan komend seizoen in ieder geval volop voor zijn kans te gaan onder Ruud van Nistelrooij. “Een nieuwe trainer heeft weer een nieuw idee over de invulling van zijn team. Mijn kansen op speeltijd in het nieuwe seizoen schat ik in als goed”, aldus Obispo. “In de jeugdelftallen speelden we ook altijd vanuit balbezit en dat vind ik prettiger en is meer herkenbaar voor mezelf.”

De afgelopen seizoenen kampte de verdediger meerdere keren met blessures. Zo miste hij de slotfase van het seizoen vanwege een scheurtje in het scheenbeen maar fit is hij weer teruggekeerd van vakantie. Roger Schmidt wist zelfs even niet wat de verdediger nu precies mankeerde. “Als ik daarmee door had gespeeld, had ik misschien grote risico’s genomen”, zo geeft hij aan. “Het is goed geweest om mezelf de tijd te gunnen om van deze blessure te herstellen.”

Obispo begon ook eerder dan de rest met de voorbereiding. “Ik ben tien dagen voor de eerste training van vorige week al op De Herdgang gestart”, zegt hij daarover. “Uiteindelijk was het belangrijk om rust te nemen, want nu kan ik weer echt honderd procent fit worden. In een latere fase van de voorbereiding kun je aan alle details gaan werken, als team en individueel”, aldus Armando Obispo.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here